Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
28 mars 2023 12:25
Del på Facebook
Rektor Bjørn Sørli sammen med Johanne Bjerkan Olsen og Felix Pettersen fra elevrådet. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune
Rektor Bjørn Sørli sammen med Johanne Bjerkan Olsen og Felix Pettersen fra elevrådet. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune

Bjørn Sørli er ansatt som ny rektor ved Atlanten ungdomsskole, opplyser Kristiansund kommune.

Kristiansund kommune har gjort et intervju med den nye rektoren.

annonse

Hvordan er du som leder?

– Som leder er jeg diplomatisk, tydelig på hva jeg vil og i tillegg jobber jeg ut fra tillitsbasert ledelse. Jeg har et ønske om å ha alle med på laget, gjøre laget best mulig og her er nøkkelen til samarbeid. Min rolle blir å stake ut kursen videre og bygge videre på det som Atlanten står for, forteller Bjørn til Kristiansund kommune.

Hva står Atlanten for?

Atlanten står for å bygge videre på fagfornyelsen, klasseledelse, relasjonsarbeid, prøve å gjøre det så trygt og godt som mulig for alle våre ungdommer, slik at de åpner seg opp for læring. Trygghet er essensielt for å lære, forklarer Bjørn.

– Vi på Atlanten ungdsomsskole er utviklingsorienterte, vi er ikke redde for å prøve ting. Her er det rom for å prøve og feile. Her tenker jeg på forskjellige læringsaktiviteter, vi har nulltoleranse for mobbing, vi jobber med relasjoner, elev-elev, elev-lærer og skole-hjem, bygge videre på det gode arbeidet som atlanten har gjort i mange år. Vi er praksisskole for NTNU, og har med det hvert år lærerstudenter i praksis hos oss, programmeringskompetanse har vi knyttet til oss med Høgskolen Sørøst-Norge, vi ønsker å være en aktiv skole for ungdommen og de voksne, sier Bjørn.

Hva er din ambisjon som rektor?

– Min ambisjon er å videreføre det gode fundamentet som Atlanten ungdomsskole har i samarbeid med elever, foresatte og ansatte. Tidligere rektor Synnøve Stokke Fidje har lagt et meget godt grunnlag for videre utvikling i organisasjonen. Jeg vet hvordan undervisningen fungerer og er trygg på den. Viktig at alt knyttes opp mot læring, det er skolens hovedmandat samt at vi også driver oppdragelse. Jeg er veldig opptatt av at flest mulig skal inn i fellesskapet. Det er fellesskapet som er fundamentet for videre utvikling for ungdommene våre, understreker Bjørn.

annonse

Hva går jobben din ut på?

– Jeg har ansvar for alt i forhold til ungdommenes ve og vel, både i forhold til opplæring og ellers i skolehverdagen. Og at de ansatte har det bra. Alle de store komplekse sakene vi har, trenger gode system som bidrar til å ta vare på alle brukerne.

– Jeg er mye ute hos elevene, for å se hvordan ungdommene har det. Når jeg er rundt på trinnene får jeg et kjapt overblikk i forhold til hvem som sitter alene. Jeg er veldig opptatt av at det å «sense» hva som skjer blant ungdommen, det er alltids noe som skjer i ungdomsmiljøet og det er en god ting å ha litt oversikt over som voksenperson og rektor. Jeg tror min tilstedeværelse midt blant ungdommen bidrar til et bedre miljø og at ungdommen opplever meg som en tilgjengelig voksenperson, utdyper Bjørn.

– Jeg er opptatt av at det skal være korte beslutningsveier, løse flest mulig saker på lavest mulig nivå. Vi er tett på for å løse saker som på lavest nivå.

– Aktivitetsplikten – § 9a – sier at jeg skal følge opp dersom noen opplever seg utrygg eller mobbet av noe slag. Det er min plikt at det gjøres tiltak samt at det er viktig at tiltakene gjøres på en god måte for alle parter.

– Det å være rektor er litt som å være potet, du må prøve å løse de oppgaver som kommer. Å ta alle på alvor og sørge for at alle opplever seg hørt er essensielt i min gjerning som rektor, smiler Bjørn.

Skolebygget er adferdsdempende

– Skolen er bygd slik at lærerne er tett på elevene de jobber med i hverdagen. De har sine arbeidssoner vegg-i-vegg med klasserommene til det trinnet de jobber på. Jeg opplever at denne utformingen av arealene bidrar til å være adferdsdempende. Vi ser utrolig lite hærverk, og slik har det alltid vært, helt siden bygget var nytt, sier Bjørn avslutningsvis.

(Kilde: Kristiansund kommune)

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 5 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 10 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte