Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
05 april 2023 21:40
Del på Facebook
Bilfergen «Rauma» ble solgt til Mexico i fjor, men stoppet av Kystvakten og Sjøfartsdirektoratet utenfor Fedje i september. Et halvt år senere er alle papirer i orden og feil rettet og skipet er frigitt.Arkivfoto: Morten Holm / NTB
Bilfergen «Rauma» ble solgt til Mexico i fjor, men stoppet av Kystvakten og Sjøfartsdirektoratet utenfor Fedje i september. Et halvt år senere er alle papirer i orden og feil rettet og skipet er frigitt.Arkivfoto: Morten Holm / NTB

Bilfergen «Rauma» har endelig fått tillatelse til å forlate Bergen med kurs over Atlanterhavet til Mexico. Fergen har vært holdt tilbake siden september i fjor.

Bilfergen fra 1988 ble i fjor solgt av Fjord 1 til et rederi i Mexico, og hadde knapt rukket å legge ut fra Kristiansund i fjor høst før den ble stoppet utenfor Fedje av Kystvakten dagen etter avgang.

Fergen, som ikke lenger seilte under norsk flagg, ble eskortert inn til Bergen for nærmere kontroll, og har siden da ligget til kai i påvente av utbedringer og gyldige sertifikater, skriver Bergensavisen.

Inspektørene oppdaget flere mangler i papirene og sertifikatene til fergen, ifølge Sjøfartsdirektoratet. Fergen fikk dermed ikke seile videre før ting ble ordnet. Grensepolitiet oppdaget også at det mexicanske mannskapet om bord hadde vært for lenge i Norge og måtte sendes hjem.

Ifølge Bergensavisen har alle mangler blitt rettet opp og alle papirer er nå i orden. Dermed er fergen frigitt og kan sette kursen mot nye eventyr i Mexico, en overfart som er beregnet til å ta rundt tre uker.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 5 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 10 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte