Det blir en fantastisk sommer, høst og faktisk år på Kulturfabrikken, skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.
Kulturfabrikken opplyser at programmet er tettpakket med store og små konserter med nasjonale, internasjonale artister og band i alle sjangre.
Det blir humorshow, dans, jam og forestillinger for barn. Vi er stolte over å kunne presentere et program vi håper hele regionens innbyggere omfavner og deltar på.
Følgende er nyheter der billetter legges i dag.
18. august – Hallvard Dyrnes – Første Show
«Første Show» er det første soloshowet til Hallvard Dyrnes. (Moren hans er fra Kristiansund og bestefaren hans er fra Smøla så dette blir hjemmebane) Etter å ha gjort standup i sju år (deriblant toaletter, ungdomsklubber og en buss på vei til Drammen) har han gått hen å booket seg inn på et sted med bar. Har sett gjennom alt av notater fra de siste åra, for å sette sammen en time med ting han synes er gøy. Og slengt inn en del nytt For å spare inn litt penger gjør han også sin egen support. Så det blir mye Hallvard. Som jo også er litt poenget med et soloshow.
Hallvard Dyrnes debuterte som standup-komiker i 2016. Året etter vant han «Årets nykommer» under Humorfest i Bergen. Etter det har han reist landet rundt og opptrådt på flere av landets største scener. Latter, Ricks, Lille Ole Bull, Det Andre Teatret, Olavshallen (også den lille scenen), Josefines Vertshus og Nieu for å nevne noen. Han har vært å se på tv i Latter Live og Hvite Gutter. Og har de siste årene bygget seg opp en følgerskare ved å legge ut standup klipp på TikTok. Se Hallvards første show på Kulturfabrikken.
9. september – Den lille mulvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans
Alle barn kjenner historien om den stakkars Muldvarpen som plutselig får en stor og ekkel bæsj midt opp på hodet. Slikt kan man ikke finne seg i! Noe så frekt! Og da begynner jakten på synderen. Er det den sinte haren? Den glade grisen? Den forelskede geita? Eller kanskje hesten med verdens største selvtillit som kan ha vært så frekk? Eller kanskje er det noen helt andre? Muldvarpen må etter hvert be om hjelp fra fluene – verdens største møkkaeksperter – for å løse mysteriet… Historien om den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans, er blitt en av vår tids største barneboksuksesser og forestillingen kan nå oppleves på Kulturfabrikken.
15. september – Ole Ivars – avskjedskonsert – takk for alle fine år!
Eventyret Ole Ivars er snart over og dette blir aller første og siste besøk på Kulturfabrikken.
Ole Ivars starta i 1964, og siden har bandet utvikla seg til å bli det mestselgende, det mest meriterte, og mest etterspurte bandet i Norge. De har spilt mest for folk som danser, men i løpet av sine 58 år på veien, har de også gitt folket konserter og show i både kulturhus og konserthus. Ole Ivars var også førstevalget blant danseband da Den Norske Opera & Ballett feira åpningen av det unike, elegante, Operabygget i Oslo. Allikevel, nå som Ole Ivars er inne i sitt 58. år som band, er det først og fremst helt vanlige folk de vil takke for sin suksess og eksistens. Det har blitt 37 studioalbum, og de har spilt inn nær 600 hundre låter! Bandet har mottatt flere titalls Gull- og Platina-trofeer. Ole Ivars har hatt stor suksess i Sverige også, der de flere ganger har fått stor oppmerksomhet på riksdekkende radio og TV. Med konserten, «TAKK FOR ALLE FINE ÅR», vil Ole Ivars vil for siste gang gi publikum gleden av å høre dem i kulturhus, konserthus og fra andre populære scener. De lover et variert utvalg fra innspillingene sine. De største hitene blir selvfølgelig servert, samt noen låter de selv liker godt. OLE IVARS har sanket inn hele 8 spellemannpriser, inkludert den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. I sitt avslutningsår består Ole Ivars av:
Ole Ødegård, som starta bandet og fremdeles trakterer sine tangentinstrumenter
Arne Willy Foss, som er den andre fra originalbesetningen. Han er en glimrende multimusikant som spiller både klarinett, fløyte og alle saksofoner. Han er også solist på flere titalls låter.
William Kristoffersen, som er bassist, en av vokalistene, primus motor og bandets låtskriver. Morten Nyhus, spiller trommer. Han har vært produsent/tekniker på de fleste album fra 1989. Bjørn Elvestad, spiller gitarer, trekkspill, steel- gitar, fele, keyboards, samt at han er korist. Espen Hagen Olsen, er hovedvokalist, spiller også gitar.
19. oktober – Stein Torleif Bjella
Endelig kommer Stein Torleif Bjella til Kristiansund. Stein Torleif Bjella er en av landets aller største visekunstnere, med en rekke utgivelser bak seg, som til sammen har høstet fantastiske kritikker, og skaffet ham trofaste fans over hele landet. Nå er han igjen aktuell med ny musikk, og et nytt album ventes høsten 2023. Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009, og to år senere innkasserte oppfølgeren «Vonde visu» Spellemannprisen. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista.
Etter dette har artisten fra Ål i Hallingdal sluppet de kritikerroste studioalbuma «Gode Liv» og «Øvre-Ål Toneakademi», samt laget et eksperimentelt spoken word improalbum sammen med bandet. Gitt ut «Bjellasangar arrangert for messing & tre», et samarbeid mellom Bjella og Kringkastingsorkesteret, og vunnet Edvardprisen, Prøysenprisen, Skjæraasenprisen og Bendiksenprisen.
«Eg ska kysse so Jesus gret» og «Psykisk kan du vera sjøl», synger Bjella. I musikken hans møtes ytterpunktene: Ett øye ler, ett gråter. Sørgmodig glede og romantisk hjartesorg. Personene, skildringene og fortellingene vi møter i tekstuniverset, var også inspirasjonen til teaterstykket «Kan nokon gripe inn», sett av over trettitusen, da det ble satt opp på det Norske Teatret i 2017.
Stein Torleif Bjella er i tillegg en respektert forfatter, og står bak diktsamlingen «Jordsjukantologien Nr. 1», og romanen «Fiskehuset», som begge har høstet strålende kritikker og kommet i flere opplag. «Fiskehuset» ble nominert til P2-lytternes romanpris og mottok Nynorsk Litteraturpris. Romanen er til nå oversatt til dansk, tysk, nederlandsk, tsjekkisk og færøysk.
18. november Prøysen, Snekker Andersen og Julenissen
I år blir det en merkelig og spennende julaften for snekker Andersen! På vei til vedskjulet for å ta på seg julenissedrakten, kolliderer han med en annen i julenissedrakt. Han sier han er julenissen, og kanskje de skal bytte? Julenissen går til snekker Andersens barn og snekker Andersen går til julenissens. Men hvordan er julenissebarn? Er de veldig forskjellige fra vanlige barn? Og hva i all verden skal de få til jul? Snekker Andersen tar oppdraget!
Velkommen til en rotnorsk juleforestilling som, i tillegg til historien om Snekker Andersen og julenissen, presenterer mange av Prøysens udødelige sanger som «Romjulsdrøm», «Musevisa», «Julekveldsvisa». Vi garanterer at julestemningen vil legge seg som et varmt og godt teppe rundt hele familien! Og hvem vet? Kanskje alle barna får treffe julenissen etter forestilling?