Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Per Erik Hoem, fast skribent
Artikkel
12 mai 2023 23:57
Del på Facebook
Ulvestad, Rakneberg og Kartum de beste på KBK fredag 12. mai mot Sandnes borte. Foto: KBK. Bakgrunnsfoto. NTB
Ulvestad, Rakneberg og Kartum de beste på KBK fredag 12. mai mot Sandnes borte. Foto: KBK. Bakgrunnsfoto. NTB

Uavgjort borte mot Sandnes Ulf på Øster Hus Arena er i utgangspunktet et helt greit resultat. Hjemmelaget har kjempet i toppen av divisjonen de siste årene og har nok, på tross av en dårlig start, planer om å kjempe om opprykk i år også.

Slik kampen utviklet seg ble det heller mer som to unødvendig tapte poeng . Sandnes Ulf avsluttede den siste halvtimen med 10 mann etter et litt hardt idømt andre gule kort, og dermed rødt kort. KBK hadde full kontroll helt til en situasjon med dårlig kommunikasjon mellom Coly og McDermott førte til hjemmelagets mål.

annonse

I en førsteomgang, hvor det ikke skjedd alt for mye, var Sandnes best i starten av omgangen. De store sjansene uteble og ingen av lagene klarte å etablere noe trykk. Hjemmelaget fikk midtveis likevel en god mulighet, men en god redning av McDermott hindret mål. KBK hadde egentlig veldig lite å by på fremover, bortsett fra et par initiativ fra Kartum, men hadde samtidig forholdsvis god kontroll bakover. En lite underholdende omgang ebbet målløs ut.

Andre omgang fikk en fantastisk åpning for KBK sin del. Rakneberg triller ballen til Kartum, som i stor fart tar med seg ballen fremover på banen. Førstnevnte følger også opp og kommer opp på siden av Kartum. Kartum passer akkurat i riktig tidspunkt og Rakneberg plasserer ballen fint til side for keeper når han kommer alene igjennom. KBK følger ikke helt den gode starten, men har god kontroll på kampen. En halv time før slutt får Osenbroch hos hjemmelaget sitt andre gule kort, og dermed rødt for filming. Noe hardt idømt, men unødvendig av spilleren å ta sjansen på å falle såpass teatralsk. Etter dette har KBK god kontroll uten å ikke skape all verden fremover helt til dårlig kommunikasjon mellom Coly og McDermott fører til hjemmelagets mål. McDermott bør nok holde seg unna duellen mellom de to spillerne, men Coly kan også gjøre en bedre jobb med å ta ut hjemmelagets målscorer når han ser egen keeper komme mot. KBK klarer ikke å sette spesielt stort press på Sandnes, selv med en mann mer. Etter utligningen blir det mer krampaktig, og bortsett fra en heading i stolpen fra Stokke greier ikke å skape veldig mye foran hjemmelagets mål.

annonse

Blant KBK sine spiller scorer Rakneberg igjen i sin litt nye spissrolle og får bestemannspremie. KBK har «plutselig» fått et godt spisspar og i bakhånd har man Willumsson og innleide Mylid. I tillegg gjorde Moses Mawa comeback i dagens kamp uten å utmerke seg spesielt. Men han har prestert veldig bra både hos Godset og KFUM tidligere, så om ham ikke har prestert i Kristiansund, er det ingen grunn til å avskrive han. Men når det gjelder Rakneberg, man skal være forsiktig med både å sette en spiller som scorer mye på en annen posisjon på banen eller ut av laget.

Ellers utmerker fortsatt Kartum seg med sine fine raid, stor aksjonsradius og kvikke føtter. Bak er det stadig like enkelt å se når Dan Peter Ulvestad spiller eller ikke. Det er en helt annen ro bakover på banen når han er på plass, og selv om ham ikke alltid er best, er hans viktigste egenskap at han gjør de andre bedre. Så Rakneberg, Ulvestad og Kartum får poengene denne gangen.

Det morsomt å se Oscar Sivertsen fra start, selv om han ikke var heldig med alt han foretok seg. Men skal han utvikle seg videre må han spille fra start og for hans del, aller helst i KBK. 10 minutter på slutten av noen kamper holder ikke. Og så gjenstår det å se om han gjør seg fortjent til det. Max Williamsen har spilt mye det siste året og viser tydelig viktigheten av å spille på et høyt for å utvikle seg.

Til slutt kan man konstatere at i skrivende stund topper KBK OBOS-ligaen. Sannsynligvis kun for en dag, men likevel er man på topp. Og det er ikke lenge til 16. mai når forrige serieleder Ranheim kommer på besøk til Nordmøre Stadion. Forhåpentligvis fortsetter publikum med å møte opp på kamp.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 5 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 9 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte