Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
22 mai 2023 13:18
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Den skriftlige eksamenen, som skulle starte mandag klokken 09.00 for de videregående skolene i Møre og Romsdal, er avlyst. Årsaken er datatekniske problemer.

Det var Utdanningsdirektoratet og Statsforvaltaren som tok avgjørelsen mandag klokken 12.45. Elevene i Møre og Romsdal får ikke ny eksamen, men får dispensasjon med en egen kode på vitnemålet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Problem mandag morgen

Mandag var den største eksamensdagen ved de videregående skolene, med blant annet norsk hovedmål som er obligatorisk for alle vg3-elevene. Allerede om morgenen opplevde elever at de ikke fikk logget seg på Utdanningsdirektoratets nettsider. Der skulle de laste ned både oppgaven og vedlegg.

Klokken 10.20 meldte Utdanningsdirektoratet at problemet med pålogging, som omfattet hele landet, var løst. Elevene som ikke kom seg på nettsiden, ble lovet ekstra tid til å løse eksamensoppgaven.

Lokalt IT-problem

Men problemet fortsatte i Møre og Romsdal. Møre og Romsdal fylkeskommune fikk problemer med tilgangen til internett for skolene i fylket. Dermed var det full stopp for elevene, som hverken fikk oppgaven, vedlegg eller tilgang til hjelpemidler.

Nettverksproblemene til skolene ble løst like før klokken 12.

Annonse
Annonse

Med de problemene som elevene ble utsatt for, fant Utdanningsdirektoratet og Statsforvaltaren det ikke forsvarlig å gjennomføre eksamen i Møre og Romsdal, og valgte klokken 12.45 å avlyse.

- Veldig beklagelig

Fylkeskommunedirektør Toril Hovdenak har medfølelse for elevene, som har jobbet hardt mot eksamen, og nå opplever at den blir avlyst.

– Dette er veldig beklagelig, sier Hovdenak.

– Jeg kan forstå elevene, både usikkerheten og frustrasjonen de kjente på da de ikke fikk logget seg på, og at det endte med avlysning. Slikt skal jo ikke skje.

Fylkeskommunedirektøren sier at i tillegg til problemene som Utdanningsdirektoratet hadde, lå tilgangen til internettet for de videregående skolene i fylket nede.

– Vi er allerede i gang med å finne ut hvorfor det har skjedd, og skal jobbe for å unngå at det skjer igjen, sier Hovdenak.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse