Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
22 mai 2023 13:18
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Den skriftlige eksamenen, som skulle starte mandag klokken 09.00 for de videregående skolene i Møre og Romsdal, er avlyst. Årsaken er datatekniske problemer.

Det var Utdanningsdirektoratet og Statsforvaltaren som tok avgjørelsen mandag klokken 12.45. Elevene i Møre og Romsdal får ikke ny eksamen, men får dispensasjon med en egen kode på vitnemålet.

Annonse
Annonse

Problem mandag morgen

Mandag var den største eksamensdagen ved de videregående skolene, med blant annet norsk hovedmål som er obligatorisk for alle vg3-elevene. Allerede om morgenen opplevde elever at de ikke fikk logget seg på Utdanningsdirektoratets nettsider. Der skulle de laste ned både oppgaven og vedlegg.

Klokken 10.20 meldte Utdanningsdirektoratet at problemet med pålogging, som omfattet hele landet, var løst. Elevene som ikke kom seg på nettsiden, ble lovet ekstra tid til å løse eksamensoppgaven.

Lokalt IT-problem

Men problemet fortsatte i Møre og Romsdal. Møre og Romsdal fylkeskommune fikk problemer med tilgangen til internett for skolene i fylket. Dermed var det full stopp for elevene, som hverken fikk oppgaven, vedlegg eller tilgang til hjelpemidler.

Nettverksproblemene til skolene ble løst like før klokken 12.

Annonse
Annonse

Med de problemene som elevene ble utsatt for, fant Utdanningsdirektoratet og Statsforvaltaren det ikke forsvarlig å gjennomføre eksamen i Møre og Romsdal, og valgte klokken 12.45 å avlyse.

- Veldig beklagelig

Fylkeskommunedirektør Toril Hovdenak har medfølelse for elevene, som har jobbet hardt mot eksamen, og nå opplever at den blir avlyst.

– Dette er veldig beklagelig, sier Hovdenak.

– Jeg kan forstå elevene, både usikkerheten og frustrasjonen de kjente på da de ikke fikk logget seg på, og at det endte med avlysning. Slikt skal jo ikke skje.

Fylkeskommunedirektøren sier at i tillegg til problemene som Utdanningsdirektoratet hadde, lå tilgangen til internettet for de videregående skolene i fylket nede.

– Vi er allerede i gang med å finne ut hvorfor det har skjedd, og skal jobbe for å unngå at det skjer igjen, sier Hovdenak.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 10 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse