Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 september 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Tuva Åserud / NTB
Foto: Tuva Åserud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 3. september.

Ingen flere uroligheter i Bergen natt til søndag

Politiet i Bergen var forberedt på at opptøyene i byen lørdag kunne blusse opp i løpet av natten, men det viste seg å bli rolig.

Annonse
Annonse

Årsaken til bekymringen var at den eritreiske festen som startet klokken 20, ikke var planlagt å være over før rundt klokka 2.30 natt til søndag, og politiet fryktet bråk etter festen.

Ved firetiden natt til søndag sier Dahl-Michelsen til NTB at festen i Kong Oscars gate ebbet ut uten noe mer bråk.

– Oppdraget er avsluttet, opplyser operasjonslederen til NTB.

Ukraina hevder å ha brutt gjennom russisk forsvarslinje i sør

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at Ukraina gjør framskritt i offensiven. En ledende general sier at de har kommet seg gjennom Russlands første forsvarslinje.

– Ukrainske styrker gjør fremskritt. Til tross for alt og samme hva folk sier, gjør vi fremskritt, og det er det viktigste. Vi er i bevegelse, skriver Zelenskyj på Telegram. Til The Guardian sier brigadesjef Oleksandr Tarnavskij at de ukrainske styrkene har tatt seg gjennom Russlands første forsvarslinje ved Zaporizjzja etter flere uker med minerydding.

– Nå er vi mellom den første og den andre linjen, sier Tarnavskij.

Mann pågrepet etter knivtrussel i Tønsberg

En mann i 30-årene er pågrepet av politiet etter å ha truet en vekter med kniv i Tønsberg. Episoden skjedde ved en restaurant i sentrum, opplyser Sørøst politidistrikt.

– Mannen truet vekteren på livet og viste samtidig fram en kniv. Mannen utagerte mot patruljen, og ble påsatt håndjern, skriver politiet på X (tidligere Twitter)

Manchester United-salg kan bli utsatt til 2025

Salget av Manchester United kan bli utsatt til 2025. Årsaken skal være at Glazer-familien ikke er fornøyd med budene som har kommet.

Annonse
Annonse

De nåværende eierne, den amerikanske Glazer-familien, har prøvd å selge klubben med en prisantydning på 134 milliarder kroner, noe budgiverne ikke har vært i nærheten av, ifølge Daily Mail.

Kjøpet av klubben har stått mellom sjeik Jassim Bin Hamad al-Thani fra Qatar og den britiske Ineos-eieren Sir Jim Ratcliffe.

Festivalgjengere strandet i ørkenen i Nevada etter styrtregn

Titusenvis som er på Burning Man-festivalen i Black Rock-ørkenen i Nevada har blitt bedt om å søke ly på stedet og spare på mat og vann etter styrtregn. Området er blitt et gjørmebad, og adgang til festivalområdet Black Rock City er stengt fram til mandag, da festivalen skulle være over. Porten og flyplassen på stedet er også stengt, og kun utrykningskjøretøyer får bevege seg der, melder ABC News.

– Regnet det siste døgnet har skapt en situasjonen der det ble nødvendig med full stans i kjøringen i ørkenbassenget. Det ventes mer regn de neste dagene, og forholdene ventes ikke å bedres tilstrekkelig til at kjøretøy kan ta seg inn i ørkenbassenget, siteres US Bureau of Land Management på av lokale medier.

Ukraina: Ytterligere to skip har seilt gjennom korridor i Svartehavet

To nye skip har seilt fra Ukraina og ut gjennom en midlertidig korridor i Svartehavet, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Korridoren ble etablert etter at Russland i juli trakk seg fra den FN-framforhandlede kornavtalen.

– To skip har tatt seg ut gjennom vår midlertidige kornkorridor, skrev Zelenskyj på X lørdag. Han spesifiserte ikke hvilke skip det er snakk om eller når de forlot ukrainsk farvann. En ukrainsk visestatsminister sa fredag at to nye skip hadde passert gjennom korridoren etter å ha seilt ut fra Juzjne, øst for Odesa. De to skipene flagger til henholdsvis Liberia og Marshalløyene og fraktet jernprodukter.

Russland har blokkert de ukrainske havnene langs Svartehavskysten siden invasjonen for halvannet år siden, og har siden de trakk seg ut av kornavtalen truet med at alle fartøy kan anses som mulige militære mål.

Utested i Bergen ble evakuert

Utestedet Heidis i Bergen ble natt til søndag evakuert etter at noen sprayet ukjent gass inne på stedet. Gjestene fikk senere gå inn igjen.

Gaten utenfor ble sperret av som følge av hendelsen, mens røykdykkere fra brannvesenet gikk inn i lokalet. Etter utluftning av lokalet kunne gjestene gå inn igjen.

Seks-sju personer ble fulgt opp av ambulansepersonell på stedet. Ingen skal ha fått alvorlige plager. Politiet tror det dreier seg om en gass av type CS-gass, pepperspray eller forsvarsspray.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
@Terje SundsbøDu får ikkje meir konkret svar enn dette. Uansett kor mykje du higer etter det for å underbygge tankerekke kring ...
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet om hva ditt synspunkt er. Hva du tror vil bli resultatet er ikke det jeg ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse