Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 september 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB
Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 10. september.

Bil stanset etter å ha kjørt i 240 km/t med to barn i baksetet

Politiet måtte ty til spikermatte for å stanse en bilist som ble målt til 240 kilometer i timen på E6 nord for Oslo. I baksetet satt det to mindreårige barn.

Annonse
Annonse

Politiet forteller at de ble oppmerksom på bilen klokken 00.41 da farten ble målt til 240 kilometer i timen i nordgående retning ved Dal i Eidsvoll.

– Men kort etter snudde bilen og kjørte sørover. Der hadde vi en patrulje som la ut en spikermatte og fikk stanset bilen ved Mogreina, bare fire-fem minutter senere, forteller operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB.

Det viste seg at det var fire personer i den spreke bilen. To voksne foran og to mindreårige barn i baksetet. Det var ikke en av foreldrene som kjørte bilen.

Over 2000 døde i Marokko

Dødstallet etter jordskjelvet i Marokko har steget til 2012, viser tall fra innenriksdepartementet i Rabat. I tillegg er det registrert 2059 skadde, hvor tilstanden er kritisk for 1404 av dem.

Redningsmannskaper jobber på spreng for å finne flere overlevende i ruinene før tiden renner ut. Jordskjelvet rammet Atlasfjellene i Marokko sent fredag kveld lokal tid.

Annonse
Annonse

Droneangrep mot Kyiv

Russiske styrker gjennomførte i natt et nytt droneangrep mot Ukrainas hovedstad Kyiv. Øyenvitner sier de hørte minst fem eksplosjoner etter at ukrainsk luftvern ble aktivert for å skyte ned dronene.

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko opplyser at rester av nedskutte droner falt ned over tre bydeler og at én person ble såret. Luftforsvaret i Ukraina bekreftet senere i natt at droneangrepet var over og ikke lenger utgjorde noen trussel.

Kina vil ha mer samarbeid med EU

Kina og Europa bør stå forent for å bidra til stabilitet i en tid med global ustabilitet, sier Kinas statsminister Li Qiang. Uttalelsene ble gjengitt av det kinesiske utenriksdepartementet i dag morges etter at Li i går hadde møtt EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen på sidelinjen av G20-toppmøtet i New Delhi.

Li sa også at Kina er villig til å styrke dialog og samarbeid med EU innen satsing på ren energi og grønn økonomi, ifølge søndagens uttalelse.

19-årige Coco Gauff vant finalen i US Open

Cori «Coco» Gauff (19) dro i land seieren mot verdenstoer Aryna Sabalenka i finalen i US Open. Tenåringen fra Atlanta har kun tapt tre sett hittil i Grand Slam-turneringen. Det fjerde tapet kom i finalen, der hun vant 2–1 i sett mot Sabalenka fra Belarus med sifrene 2–6, 6–3, og 6–2.

Gauff fikk sitt gjennombrudd da hun som 15-åring tok seg til fjerde runde av Grand Slam-turneringen Wimbledon i 2019.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøTellepunktet står øst for krysset fra ferga. Viser ikkje fordeling på retning til og fra ferga.Trafikken er stabil.I Batnfjorden er ...
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse