Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 september 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Hanna Johre / NTB
Foto: Hanna Johre / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 28. september

Presidentskapsmøte på Stortinget

Årets første ordinære presidentskapsmøte på Stortinget i høst avholdes Presidentskapet vil gjennomgå regelverket for rapportering av representantenes verv og økonomiske interesser.

Annonse
Annonse

– Vi har et register over representantenes verv og økonomiske interesser for å sikre åpenhet og tillit blant befolkningen. Basert på sakene fra i sommer, er det naturlig at presidentskapet i fellesskap får tatt en diskusjon om Stortingets regelverk, sa stortingspresident Masud Gharahkhani til E24 i august.

Havbruksutvalget legger fram utledning

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) tar imot en utredning fra Havbruksutvalget. Det kreves tillatelse for å drive havbruk og tillatelsene er begrenset i antall. Utvalget har sett på tillatelsessystemet i havbruksnæringen og hvordan dette kan løses rettferdig.

Norge er i dag verdens største produsent og eksportør av atlantisk laks, og har med det en viktig global rolle som produsent av bærekraftig mat fra havet.

Høring i riksrettsprosess mot Joe Biden

Første høring i riksrettsprosessen mot USAs president Joe Biden. Høringen skal dreie seg om «konstitusjonelle og juridiske spørsmål» rundt daværende visepresident Bidens rolle i sønnen Hunters forretningsvirksomhet i utlandet, ifølge en talsperson for granskningskomiteen i nasjonalforsamlingen.

Det var tirsdag i forrige uke at det republikanske flertallet i Representantenes hus kunngjorde at det åpnes riksrettsprosess mot presidenten. Presidenten og Det hvite hus har avfeid anklagene blankt.

Annonse
Annonse

Israel og Tyskland undertegner avtale om rakettforsvarsprosjekt

Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius og den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant undertegner en intensjonsavtale om rakettforsvarsprosjektet Arrow.

USA ga i august Israel grønt lys til å selge rakettforsvarssystemet Arrow 3 til Tyskland, en kontrakt som ifølge Israel er verdt rundt 37 milliarder kroner.

Ifølge det israelske forsvarsdepartementet er kontrakten den største landets våpenindustri noensinne har inngått.

Frankrikes utenriksminister besøker Finland

Den franske utenriksministeren Catherine Colonna er i Finland for å besøke sin finske kollega Elina Valtonen. Utenriksministrene vil diskutere aktuelle utenriks- og sikkerhetspolitiske spørsmål, inkludert EU- og NATO-saker, Russlands aggresjon mot Ukraina, langsiktig støtte til Ukraina og aktuelle bilaterale saker.

– Forholdet mellom Finland og Frankrike er tettere enn noen gang etter Russlands aggresjon mot Ukraina og Finlands medlemskap i Nato. Vi jobber tett sammen på mange ulike felt og nivåer. Jeg er glad for å få denne muligheten til å være vertskap for minister Colonna i Helsingfors, sier utenriksminister Valtonen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse