Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
02 oktober 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Alejando de Angel / El Sol de Tampico / AP / NTB
Foto: Alejando de Angel / El Sol de Tampico / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 2. oktober.

Minst fem døde i kirkekollaps i Mexico

Et tak falt ned under en messe i en kirke i delstaten Tamaulipas i Mexico søndag. Politiet i delstaten meldte kort tid etter hendelsen at det var rundt 100 personer til stede da hendelsen inntraff, og at rundt 30 fortsatt var er hentet ut.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Noe senere opplyste byens ordfører, Adrian Oseguera, til den mexicanske avisa Reforma at fem personer er bekreftet omkommet, deriblant ett barn.

Mann til sykehus etter knivstikking på Grønland

Politiet leter etter tre personer som er sett løpende fra stedet etter at en mann i 20-årene ble stukket ned med en skarp gjenstand i Grønlandsleiret natt til mandag. Politiet i Oslo ble varslet om hendelsen klokken 3.10.

– Han er innlagt på sykehus med skader i halsregionen. Han var hele tiden ved bevissthet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.

Han forteller at politiet er på utkikk etter tre personer som har løpt fra stedet, men politiet har ikke fått noen beskrivelse av dem.

Eksplosjon utenfor Stockholm

En høy eksplosjon hørtes i et boligområde i Huddinge sør for Stockholm ved 4-tida mandag morgen, ifølge Aftonbladet og Expressen.

Ifølge Aftonbladets opplysninger har det skjedd en detonasjon som har forårsaket skader på et rekkehus i Fullersta. Politiet hadde ved 5-tida ikke kommet med noen melding om hendelsen.

Annonse
Annonse

Vaktlederen på SOS Alarm opplyser til Expressen at ambulanse og redningstjeneste er på stedet.

Storbrann i politibygg i Egypt

En stor brann har natt til mandag brutt ut i et politibygg i den egyptiske byen Ismailia, melder øyevitner og lokale medier.

Uverifiserte videoer postet i sosiale medier viser en brann som har spredt seg over flere etasjer i det som skal være byens sikkerhetsdirektorat.

Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller omkomne – eller hvordan brannen kan ha startet. Byen Ismailia ligger ved Suezkanalen. På den nærliggende Sinai-halvøya har det de siste årene vært en rekke IS-angrep rettet mot politiet og militæret.

Eksperter i retten skal få språkstandard

Nå skal det lages en språklig standard for medisinske eksperter som uttaler seg i rettssaker. Norsk rettsmedisinsk forening har satt ned et utvalg som skal komme fram til felles ord og begreper for å uttrykke hvor sikker man er på noe, skriver Klassekampen.

Foreningens leder, Lars Uhlin-Hansen, forteller at sakkyndige gjerne bruker ord som «nesten sikkert», «liten tvil» eller «passer med». Men det viser seg at de ikke bruker dem på samme måte.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEr ferga årsak til ÅDT på 8000 når ein svinger til høgre mot øst? Kor mange frå ferga skal svinge ...
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn stadig mer underdimensjonert vei, uten utvidelsesmuligheter. Fergetrafikken må ut av sentrum. Hva er det du ikke forstår?
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 19 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse