Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
04 oktober 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 4. oktober

Minst fire skutt på amerikansk universitet

Minst fire personer er skutt på et universitetscampus i Baltimore i Maryland, bekrefter politiet. Ingen er så langt pågrepet.

Annonse
Annonse

Politiet i Baltimore ba ved 22-tida lokal tid, klokken 4 norsk tid, i en melding på X de som befinner seg ved Morgan State University, om å bli der de er og søke dekning.

Polititalsmann Vernon Davis sier til avisa Baltimore Banner at minst fire personer er truffet av skudd. Tilstanden deres er ikke kjent. Halvannen time etter hendelsen ble meldt, var situasjonen fortsatt uavklart.

McCarthy vil ikke søke gjenvalg

Kevin McCarthy har kunngjort at han ikke vil søke gjenvalg etter å ha blitt avsatt som speaker i Kongressen. McCarthy ble historisk da han ble avsatt som speaker i Representantenes hus tirsdag, med 216 mot 210 stemmer.

Hvem som skal etterfølge ham, er høyst uklart. McCarthy kunne i teorien søke å bli valgt på nytt igjen, men har nå kunngjort overfor sine republikanske kolleger i Kongressen at dette ikke vil skje.

Republikanske politikere bekrefter til Reuters at de skal møtes i et lukket møte førstkommende tirsdag for å diskutere kandidater. Partiets representanter i Kongressen skal først om en uke ha avstemming for å fremme en ny kandidat.

Ap blir største ordførerparti til tross for svakt valg

Ap mister trolig 65 ordførere etter årets lokalvalg. Færre enn halvparten av Ap-ordførerne har blitt gjenvalgt. Likevel blir Ap det største ordførerpartiet. Ap hadde 149 ordførere før valget. Etter valget har de så langt 105.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

68 Ap-ordførere har blitt gjenvalgt. Samtidig har partiet fått 37 nye ordførere. Det viser en gjennomgang fra Nationen når det gjenstår resultater i 35 kommuner.

Gutt ble truet med machete og fraranet jakke på Ulsrud i Oslo

En tenåringsgutt ble tirsdag kveld fraranet jakken sin på Ulsrud i Oslo. To menn truet ham med en machete under ranet. Ingen kom til skade i under ranet som politiet fikk melding om klokken 19.42. Hendelsen skedde ved Ulsrud Videregående skole.

En time senere melder politiet at de har pågrepet en mann i 20-årene, som de antar er den ene ransmannen. Han hadde eiendelene til tenåringsgutten på seg da han ble pågrepet.

Florida-mann henrettet

En 54-åring som drepte to kvinner samme uke i Florida for 27 år siden, ble tirsdag henrettet i Florida State Prison.

Michael Zack III ble dømt til døden for å ha stukket i hjel Ravonne Smith, en kvinne han møtte på baren hvor hun jobbet, i juni 1996. I en separat rettssak ble han også dømt til livstid i fengsel for drapet på Laura Rosillo samme uke.

Henrettelsen er den åttende i rekken i Ron DeSantis' tid som guvernør i Florida. Så langt i år er 19 dødsdømte henrettet i USA.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 44 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEr ferga årsak til ÅDT på 8000 når ein svinger til høgre mot øst? Kor mange frå ferga skal svinge ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse