Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 oktober 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Frederik Ringnes / NTB
Foto: Frederik Ringnes / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 16. oktober

Det kan bli endringer i regjeringen

Flere medier har den siste uken rapportert at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) planlegger å bytte ut flere av sine statsråder. Blant endringene som meldes er at utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) er på vei ut.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det meldes også at avtroppende Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) blir hentet inn i Støre-regjeringen. Hun skal være aktuell både som næringsminister og klima- og miljøminister. Endringene kan komme allerede mandag.

Krig på Gazastripen

Den israelske hæren kunngjorde lørdag at den har forberedt en koordinert offensiv mot Gazastripen med fly-, bakke- og marinestyrker. Talsmann for Israels hær Jonathan Conricus sier til NTB at en bakkeoperasjon kan starte snart – men når det skjer, er foreløpig uvisst. Han sier Israel skal ta ut Hamas for å sørge for at det aldri igjen blir utført et angrep som det i helgen.

Siden Hamas-angrepet forrige lørdag er over 2670 mennesker drept i israelske luftangrep på Gaza. I Israel har dødstallet steget til 1400. Både i Israel og i Gaza er det store flertall av de drepte så langt sivile.

Fosen-aktivister på audiens hos kongen

Representanter for Fosen-aksjonen skal i audiens hos kong Harald. Kronprins Haakon er også til stede. 11. oktober var det to år siden Høyesterett kjente konsesjonen til vindindustrianleggene på Fosen for ugyldige.

Aksjonistene protesterer mot at regjeringen har brukt 730 dager uten å komme til en løsning i saken.

Partilederne skal drøfte langtidsplanen for Forsvaret

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har invitert alle partilederne til møte med regjeringen om ny langtidsplan for Forsvaret. Målet er et bredt forlik. Støre sier regjeringen ønsker å få innspill fra alle de politiske partiene i arbeidet med å lage en ny langtidsplan for Forsvaret.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Forsvaret styres gjennom fireårsplaner, og den neste planen skal trolig legged fram neste år. Støre sier at dette blir den mest betydningsfulle langtidsplanen for Forsvaret på mange tiår.

Fotball: Norges tropp mot Frankrike presenteres

I dag presenterer landslagssjef Leif Gunnar Smerud uttaket til Norges to kamper mot Frankrike i nasjonsligaen. Kampene spilles hjemme 27. og borte 31. oktober.

Både Barcelonas Caroline Graham Hansen og Chelseas Guro Reiten har i forkant av uttaket slitt med skader. Det er usikkert om de to blir friskmeldt og klar til Frankrike-kampene.

Kan Norge ta fjerde strake seier i Curling-VM?

Norge har vunnet sine tre første kamper i curling-VM for blandede lag – og topper dermed gruppe D før møtet med Hongkong mandag. Så mangt er Latvia, Nigeria og Slovakia beseiret.

Mesterskapet spilles i Aberdeen, Skottland. Norges lag består av skip Steffen Walstad, viseskip Maia Ramsfjell, toer Andreas Hårstad og ener Eirin Mesloe

.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse