Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 oktober 2023 21:18
Del på Facebook
Amahl Pellegrino scoret mål mot LSK mandag. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Amahl Pellegrino scoret mål mot LSK mandag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt nærmer seg for alvor klubbens tredje serietittel på fire sesonger. Mot Lillestrøm gjorde Kjetil Knutsens mannskap nok en gang jobben og vant 3-1.

Med bare fire serierunder igjen har Glimt hele ni poeng ned til Brann på sølvplass. Tromsø kan imidlertid kutte avstanden til sju poeng dersom de slår Molde på bortebane senere mandag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Oppgjøret mellom Glimt og LSK lå lenge og vippet på stillingen 1-0 før Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino doblet vertenes ledelse. I kjølvannet av scoringen fikk han kastet en flaske etter seg fra bortesupporterne, og Pellegrino reagerte mot de tilreisende.

– Det sier mer om dem enn ham. Det var bra at han klarte å holde hodet kaldt, sa en kritisk Brice Wembangomo til TV 2 etter hendelsen.

– LSK-fansen hiver flaske etter Pellgrino når han fyker forbi i feiringen. Svakt, skrev Glimt på X/Twitter.

Til pause ledet Glimt 1-0 etter en heldig scoring fra midtstopper Brede Moe.

– Vi starter veldig bra, og så ser det egentlig ut som vi finner ut at vi skal senke tempoet og si «vær så god Lillestrøm. Bli med på leken». Vi må være mye mer gjennombruddshissige og dominere når det er riktig, sa Kjetil Knutsen til TV 2 da lagene entret kunstgresset til andre omgang.

Muligheter i begge ender

Kort tid etter Glimts 1-0-scoring klasket bortelagets Eskil Edh til fra kloss hold, men Nikita Haikin hindret utligning med en feberredning.

Annonse
Annonse

Etter drøye halvtimen ble Pellegrino spilt gjennom, men Mads Hedenstad Christiansen stanset skuddet. Like før pause var Lillestrøm nære 1-1 etter en godt slått dødball, men Glimt gikk til pause med ledelse.

– De første ti minuttene er veldig kaotiske. Vi gjør det litt vanskelig for oss selv, så vi må opp noen hakk, sa LSK-spiller Marius Lundemo til TV 2 etter den første omgangen.

Ti minutter etter pause fikk Henrik Skogvold en god sjanse for bortelaget, men unggutten skjøt utenfor. Like etter at Pellegrino doblet hjemmelagets ledelse, reduserte Martin Roseth etter corner. Det tok likevel ikke lang tid før Wembangomo hamret inn 3-1 med et flott skudd.

– Gutta på laget har snakket om at jeg må skyte litt mer, så det var helt nydelig. Jeg bare bestemmer meg for å gå for det, sa Wembangomo til TV 2 etter kampslutt.

Spill i flere turneringer

Glimt er på god vei til å ta tilbake tronen i norsk fotball etter at Molde vant seriegull i fjor. Inntil for få runder siden var Viking i førersetet på toppen av tabellen, men en rekke svake resultater fra siddisene har brakt Glimt i en behagelig lederposisjon med få runder igjen.

I gruppespillet i conferenceligaen ligger Glimt på 2.-plass etter tre spilte kamper. Sist uke vant nordlendingene 3-1 hjemme mot den tyrkiske storklubben Besiktas. 9. desember venter Molde i cupfinalen på Ullevaal.

Lillestrøm fikk seg en solid opptur med derbyseier mot erkerival Vålerenga sist helg. Eirik Bakkes lag befinner seg i et slags vakuum på 6.-plass med 39 poeng.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse