Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 januar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: National Transportation Safety Board via AP / NTB
Foto: National Transportation Safety Board via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Også Alaska Airlines har funnet «løse deler»

Alaska Airlines har funnet «løse deler» på noen av sine 737 Max 9-fly, ifølge AFP og Reuters. Fra før er det kjent at United Airlines har avdekket det samme.

Annonse
Annonse

Et Boeing-fly av denne typen fra Alaska Airlines måtte nylig nødlande etter at en del av skroget falt av under en flyging fredag. Panelet løsnet og etterlot et gapende hull kort tid etter avgang fra Portland i delstaten Oregon i USA. Flyet returnerte og nødlandet, og verken passasjerer eller besetningsmedlemmer kom til skade i den dramatiske hendelsen.

Folkevalgt: Ukraina innfører ikke kvinnelig verneplikt

Forslaget om verneplikt for kvinner blir ikke vedtatt i Ukraina, opplyser et medlem av nasjonalforsamlingen. Lovforslaget skal stemmes over i nasjonalforsamlingens komité for nasjonal sikkerhet, forsvar og etterretning senere i dag. Men allerede sent i går kveld uttalte Jehor Tsjernev, nestleder i komiteen, seg til den nasjonale kringkasteren.

– Jeg kan definitivt si at ikke kommer til å bli loddtrekning for verneplikt og ikke mobilisering av kvinner, sier Tsjernev.

Bensinprisen femdobles på Cuba

1. februar øker cubanske myndigheter prisen på 94-oktan bensin fra 30 til 156 pesos per liter. Den nye prisen, som ble kjent i natt norsk tid, tilsvarer rundt 67 norske kroner.

Prisøkningen – som utgjør en femdobling – er nødvendig for å sikre forsyninger av bensin, opplyser Vladimir Regueiro, finans- og prisminister i det kommuniststyrte landet. Også for andre typer bensin samt diesel økes prisene.

Minst 20 skadd i gasseksplosjon i Texas

En gasseksplosjon har rammet et historisk hotell i sentrum av Fort Worth i den amerikanske delstaten Texas. Minst 20 personer er skadd, hvorav én kritisk.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Craig Trojacek, talsperson for det lokale brannvesenet, opplyser i natt norsk tid at etterforskerne er sikre på at eksplosjonen skyldtes "en eller annen form for gassekplosjon". Flere personer ble funnet innestengt i kjelleren på det 20-etasjer høye hotellet, ifølge brannvesenet. På en pressekonferanse opplyste myndighetene er fire personer alvorlig skadd, mens resten har blitt fraktet til sykehus med lettere skader.

Full overtenning i enebolig i Stavanger

Det var i natt full overtenning i en enebolig på Eiganes i Stavanger. Ingen personer ble skadd i hendelsen. Like før klokken 4.20 meldte brannvesenet om at nødetatene rykket ut til en brann i Stavanger. Ifølge politiet var det full overtenning i en enebolig. Alle de tre beboerne ble meldt å være ute av huset.

Politiet vurderte spredningsfaren fortløpende, men kort tid etter ble det besluttet å ikke evakuere nabohus. Klokken 5.30 ble det meldt at brannen var slukket.

Siktede etter drap erkjenner de faktiske forhold

Mannen som er drapssiktet etter drapet i Gudbrandsdalen, er avhørt av politiet. Ifølge forsvareren erkjenner mannen de faktiske forhold, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Både den siktede og den avdøde var ansatte ved hotellet, og begge to er utenlandske statsborgere. Mannen ble i Østre Innlandet tingrett i går varetektsfengslet i fire uker.

Nedtur for Zuccarello og Minnesota Wild

Mats Zuccarello fikk ikke noe hyggelig gjensyn med sin gamle klubb da Minnesota Wild tok imot Dallas Stars i NHL-oppgjøret i natt norsk tid. Gjestene vant kampen 4-0.

Finske Roope Hintz satte inn kampens første mål og sendte gjestene fra Dallas opp i føringen. Scoringen kom 9.16 inn i første periode. Etter en målløs midtperiode raknet det fullstendig for nordmannens klubb i tredje og siste periode. Da fant gjestene fra Dallas fant veien til nettmaskene tre ganger og vant til slutt 4-0.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse