Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 januar 2024 06:05
Del på Facebook
. Foto: Cornelius Poppe / POOL / NTB
. Foto: Cornelius Poppe / POOL / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, tirsdag 9. januar.

Breivik skal forklare seg for retten

Hovedforhandlingene i rettssaken der terrordømte Anders Behring Breivik på nytt hevder at sikkerhetsregimet han er underlagt, krenker hans menneskerettigheter, fortsetter. Rettssaken holdes i regi av Oslo tingrett inne i Ringerike fengsel, der Breivik soner. Tirsdag fortsetter Andreas Hjetland fra Regjeringsadvokaten med statens saksfremstilling, før Breivik skal holde sin forklaring.

Annonse
Annonse

Markering mot gruvedrift på havbunnen

I desember kom regjeringspartiene, Høyre og Frp til enighet om en kompromissløsning hvor det åpnes for leting etter mineraler på havbunnen. I forbindelse med den endelige voteringen i Stortinget i dag, vil en rekke miljøorganisasjoner markere sin motstand mot planene på Eidsvolls plass.

Blinken til Israel og Vestbredden

USAs utenriksminister Antony Blinken fortsetter sin rundreise i Midtøsten og besøker i dag Israel og den okkuperte Vestbredden.

NHO holder årskonferanse

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) holder sin årlige konferanse i Oslo Spektrum. På programmet står blant annet innlegg fra statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og oljefondet-leder Nicolai Tangen. Kronprins Haakon og en rekke statsråder er også til stede.

Annonse
Annonse

Stortinget behandler forslag om habilitet og aksjer

Stortinget skal behandle representantforslaget om å styrke habilitetsreglene for politiske ledelse i departementene. Forslaget innebærer også blant annet et forbud for statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere å handle med aksjer.

Rettssaken mot Besseberg starter

Tidligere skiskyttertopp Anders Besseberg møter i retten, tiltalt for grov korrupsjon. Økokrim mener at han blant annet ved flere anledninger har mottatt gaver fra russiske myndighetspersoner, men Besseberg nekter straffskyld. Rettssaken skal etter planen vare fram til 16. februar.

Valg i Bhutan

For fjerde gang i landets historie holdes det valg om ny nasjonalforhandling i Bhutan. I 2008 ble det holdt valg for første gang, da det ble iverksatt en politisk reform etter tiltredelsen av regjeringen til den nåværende kongen. Bhutan har de siste fem årene vært styrt av statsminister Lotay Tshering – en lege kjent for å utføre operasjoner i helgen for å koble av fra en stressende hverdag som statsminister.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse