Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Simen Loholt/iHarstad / NTB
Foto: Simen Loholt/iHarstad / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 2. februar

Nytt uvær på vei

Bergensbanen er stengt til i kveld, og et nytt uvær skal avløse det forrige over store deler av landet. Regnet skal pøse ned på Vestlandet i dag før det beveger seg nordover.

Annonse
Annonse

Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og sørlige Troms blir verst rammet. Mye nedbør, varmegrader og vind gjør at faren for snø-, sørpe- og jordskred øker.

Helseministeren besøker Tromsø

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) skal besøke UNN i Tromsø og de nåværende lokalene som huser tilbud som skal legges til nye Åsgård.

Hun skal også ha møte med ledelsen og tillitsvalgte på UNN.

I går skulle hun vært i Hammerfest, men flyet ble innstilt. Reisen i Nord-Norge skjer i forbindelse med den vanskelige prosessen som pågår i Helse nord.

Ny plan for strøm og nett

NHO og LO lanserer en nasjonal tiltaksplan for å øke kraft- og nettilgangen her i landet. De har kartlagt kraftetterspørselen i alle regionene som er en del av trepartssamarbeidet Kraftløftet.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik, NHO-direktøren Ole Erik Almlid og energiministeren Terje Aasland (Ap) kommer. Det gjør også miljøbevegelsen, bedrifter og stortingspolitikerne.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Kjennelse i Russland/Ukraina-sak

I ettermiddag skal Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) avgjøre om FN-domstolen kan behandle en Ukraina-sak.

Landet anklager Russland for feilaktig å ha anvendt Folkemordkonvensjonen for å rettferdiggjøre invasjonen i februar 2022. Avgjørelsen er ventet klokka 15.

Stortingsmelding om Ukraina-støtten

Stortingsmeldingen om Nansen-programmet legges fram, og statsminister Jonas Gahr Støre innleder. I tillegg til flere statsråder kommer aktører som arbeider med Ukraina, som forsvarssektoren, næringslivet, sivilsamfunnet og akademia.

Nansen-programmet for Ukraina er et norsk, statlig femårig støtteprogram til Ukraina som følge av Russlands invasjon i 2022. Støtteprogrammet ble i utgangspunktet vedtatt å gjelde fra 2023 til 2027, og det ble satt av 75 milliarder kroner over disse fem årene.

Apple lanserer AR/VR-briller

Apples Vision Pro, selskapets første AR/VR-briller med kamera, bevegelsessensorer, skjermer og høyttalere, kommer på markedet. I første omgang slippes de bare i USA, og prisen skal være på nesten 3.500 – dollar!

Ny nettsjakk-sesong

Ny sesong av onlineserien Champions Chess Tour med Magnus Carlsen. Den første turneringen på touren går over åtte dager. Turneringen er åpen for alle stormestre, og Carlsen og Maxime Vachier-Lagrave er forhåndskvalifisert.

Hovland i PGA-turnering

Viktor Hovland tar fatt på andre dag i PGA-turneringen i Pebble Beach i California. Også i dag spiller han med amerikaneren Patrick Cantlay. De to har spilt sammen også tidligere, og Hovland er vant med amerikanerens litt langsomme, omstendelige stil.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse