Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 februar 2024 05:40
Del på Facebook
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Biden: Nær kriminell forsømmelse å ikke vedta Ukraina-støtte

USAs president Joe Biden takker Tysklands statsminister Olaf Scholz for støtten til Ukraina. Nå bruker Biden harde ord for å få Kongressen til å vedta tilsvarende støtte. De to møttes i Washington.

Annonse
Annonse

Med Scholz ved sin side i det ovale kontor betegnet Biden det som en «nær kriminell forsømmelse» om ikke Kongressen vedtar en støttepakke til Ukraina.

Første dødsoffer i protestene i Senegal

En student er drept i demonstrasjoner i Senegal. Han er det første dødsofferet i protestene mot det utsatte presidentvalget i landet.

En ansatt ved Gaston Berger-universitetet ved byen Saint-Louis bekreftet dødsfallet overfor nyhetsbyrået AFP. Studenten deltok i demonstrasjoner i Saint-Louis.

34.000 kunder mistet strømmen i Oslo

Rundt 34.000 kunder sør og øst i Oslo var en periode i natt strømløse. Etter under en halv time hadde samtlige fått strømmen tilbake.

Ifølge oversikten til nettselskapet Elvia var 34.786 abonnenter uten strøm ved 0.35-tiden. Kort tid senere begynte antallet å synke – og klokken 1 hadde samtlige fått tilbake strømmen.

Ap og Høyre fram på ny måling

Både Høyre og Arbeiderpartiet går fram på februarmålingen til Klassekampen og Nationen som ble publisert i natt. Høyre legger på seg 2,4 prosentpoeng, mens Arbeiderpartiets økning er på 1,5 prosentpoeng.

For øvrige partier er tallene slik (med endring fra januar i parentes): Rødt 4,3 (uforandret), SV 9,1 (-1,5), Sp 6,5 (-0,1), INP 3 (-0,4), MDG 2,7 (-0,8), KrF 3,5 (-0,6), Venstre 5,7 (-0,2), Frp 13,7 (-0,5) og andre 3,3 (+0,1).

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

En død i angrep mot bensinstasjon i Kharkiv

Minst en person har mistet livet i et russisk droneangrep mot en bensinstasjon i den østukrainske byen Kharkiv, ifølge ukrainske myndigheter. Bygninger i nærheten ble truffet av brennende drivstoff, og 14 boliger begynte å brenne, ifølge myndighetene.

Byens ordfører opplyser at minst 50 personer, blant dem to barn, ble evakuert – og at angrepet ble gjennomført med en iranskprodusert Shahed-drone.

Enighet om nye regler for EU-landenes budsjetter

Forhandlere fra EU-parlamentet og Ministerrådet ble i natt enige om endringer i gjeldsreglene for medlemslandene. Et tidligere forslag fikk kritikk for å være for slapt.

– Avtale! skriver det belgiske formannskapet for Ministerrådet på X/Twitter. De nye reglene er laget for bedre å kunne vurdere den finansielle situasjonen til de individuelle EU-landene – samt å gi gjeldstyngende medlemsland mer fleksibilitet til å redusere gjeld og budsjettunderskudd.

Ny seier for Zuccarello og Minnesota Wild

Mats Zuccarello noterte seg ikke for målpoeng, men kunne likevel glede seg over nok en Minnesota Wild-seier i NHL i natt norsk tid. Hjemme mot Pittsburgh Penguins vant Minnesota 3-2 og tok med det sin andre strake seier.

Det sto 2-2 da Kirill Kaprizov ble matchvinner 9.32 inn i siste periode. Mats Zuccarello fikk 19 minutter og 9 sekunder på isen i oppgjøret mot Pittsburgh Penguins.

Tallet på serier falt i 2023

Tallet på dramaserier i USA falt i fjor med 14 prosent, ifølge en oversikt fra bransjeguru John Landgraf. Nedgangen kommer etter et tiår med en eksplosiv økning i serier, drevet fram av krigen mellom strømmetjenester.

Landgraff er styreleder for FX Content and Productions, som er en del av Disney-konsernet. Han ble kjent for begrepet «peak TV» da så en økning i produksjoner i det tradisjonelle medieselskaper begynte å angripe Netflix i 2013. Nå tror han at toppen kan være nådd.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse