Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
04 mars 2024 05:40
Del på Facebook
Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Kongen innlagt på Rikshospitalet

Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet etter at han ved 23-tiden i går kveld ankom Norge etter å ha vært innlagt på sykehus i Malaysia med en infeksjon. Lørdag fikk han en midlertidig pacemaker som skal gjøre hjemreisen tryggere.

Annonse
Annonse

Kongen blir værende på Rikshospitalet i noen dager, for behandling og ro, opplyser kongehuset. Det er mulig det vil komme oppdateringer om kongens helsetilstand i dag.

Haley med første seier i primærvalget

Nikki Haley har tatt sin første seier i Republikanernes primærvalg. Hun gikk til topps i hovedstaden Washington D.C. i natt lokal tid, ifølge nyhetsbyrået AP.

Nyhetsbyrået Reuters viser på sin side til Edison Research, som melder at Haley kommer til å ta seieren. Ifølge Reuters fikk Haley 62,9 prosent av stemmene, mens motkandidat og tidligere president Donald Trump fikk 33,2 prosent.

Unntakstilstand i Haiti

Minst «et dusin» person er døde i forbindelse med masseflukten fra et fengsel i Haitis hovedstaden Port-au-Prince, opplyste nyhetsbyrået AFPs journalist i natt norsk tid. Hendelsene skal ha funnet sted sist natt.

Myndighetene i det karibiske landet har erklært unntakstilstand og innfører portforbud.

Mannskap på vei til romstasjon

Nasa og SpaceX har sendt tre amerikanske astronauter og en russisk kosmonaut til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Det skjedde klokka 5 i natt.

Oppskytningen av farkosten Dragon med raketten Falcon 9 fra Florida skulle ha funnet søndag, men ble utsatt på grunn av dårlig vær.

Annonse
Annonse

Nikkei-indeksen over 40.000

Nikkei 225-indeksen ved børsen i Tokyo hadde kort tid etter åpning i natt norsk tid steget 0,8 poeng og er med det for første gang over 40.000 poeng. Etter rundt en times handel lå indeksen på 40.216,83 poeng.

22. februar slo indeksen sin forrige rekord, da sluttnoteringen ble 39.098,68 poeng. Den gamle toppnoteringen var fra 29. desember 1989. Det skulle ta 34 år før indeksen nådde opp på samme nivå.

Brann i rekkehus i Trøndelag

Tre personer ble evakuert etter at det i natt begynte å brenne i et rekkehus på Kolvereid i Nærøysund. Brannen spredte seg til naboleilighetene.

Klokken 3.42 meldte politiet at brannen var slukket og at brannmannskapene hadde startet etterslukking.

Snøscooterfører savnet i Nordland

Det er satt i gang en søks- og redningsaksjon i Hattfjelldal i Nordland etter at en scooterfører ikke har kommet tilbake fra en tur til Sverige.

Politiet i Nordland opplyser at scooterføreren skulle kjøre fra Joarsjøen i Sverige til Hattfjelldal, men at han ikke dukket opp på angitt sted. Føreren ble meldt savnet klokken 20.59 i går kveld.

Minnesota vant uten Zuccarello

Mats Zuccarello var ikke i Minnesota Wild-troppen da San Jose Sharks ble slått 4-3 i nattens hjemmekamp i NHL. Personlige årsaker oppgis å være grunnen.

Kampens store spiller var Minnesotas Kirill Kaprizov, som scoret tre av hjemmelagets fire mål. Den avgjørende scoringen satte han inn fire minutter før full tid.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse