Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 april 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Tipser / NTB
Foto: Tipser / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 16. april.

Fire siktet for drapsforsøk etter skyting på Bryn

Fire personer ble i natt pågrepet etter skytingen på Bryn i Oslo i går kveld. De fire pågrepne har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

Annonse
Annonse

– I løpet av natten har vi pågrepet fire personer. Alle fire er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sier krimleder Kjersti Myhre i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet holder foreløpig kortene tett til brystet i saken. De bekrefter at det ble avfyrt skudd, men vil ikke si hvor mange. Drapsseksjonen vil komme med mer informasjon om saken i løpet av dagen, sier Myhre, som opplyser at politiet ikke har snakket med den fornærmede i saken.

Kirkeknivstikking var terror

Knivstikkingen i en kirke i Sydney i går, der flere personer ble såret, var en terrorhandling. Det uttalte australsk politi på en pressekonferanse i dag. En 15 år gammel gutt er pågrepet i saken. Angrepet skjedde i den assyriske ortodokse Christ The Good Shepherd Church der biskop Mar Mari Emmanuel holdt en gudstjeneste. Talen ble strømmet på nettet.

Bildene viser en tenåring som gjør et byks framover og stikker biskopen på talerstolen. En annen person i kirken ble også knivstukket. I tillegg ble tre andre skadd. Utenfor kirken støtte opprørspoliti sammen med demonstranter som forsøkte å ta seg inn i kirken. Rundt 30 personer ble skadd i sammenstøtet, og minst to politifolk ble sendt til sykehus med skader.

Større økonomisk vekst enn ventet i Kina

Kinas økonomi vokste 5,3 prosent i første kvartal. Veksten var langt høyere enn forventningene. Analytikere som Reuters har spurt, hadde sett for seg en vekst på 4,6 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år.

På kvartalsbasis økte bruttonasjonalproduktet 1,6 prosent fra siste kvartal i fjor til første kvartal i år. Her hadde analytikerne forventet en vekst på 1,4 prosent.

Annonse
Annonse

Ulike støttepakker for Ukraina og Israel

Representantenes hus' speaker Mike Johnson varsler at det denne uken skal stemmes over separate støttepakker, ikke en felles pakke, for Ukraina og Israel.

En pakke er allerede vedtatt i Senatet og har en samlet ramme på 95 milliarder dollar, i overkant av 1000 milliarder kroner. Den omfatter støtte til Israel, Ukraina og andre allierte. Det hvite hus, demokratene og republikanere i Senatet har ønsket at det er denne pakken som skal legges fram til avstemning i Representantenes hus, men Johnson varsler at pakken blir delt opp. Det skjer etter motstand fra konservative republikanere og Donald Trump, som blant annet ikke vil gi bevilgninger til Ukraina, men lån.

Alvorlig ulykke på Atlanterhavsveien på Nordmøre

En bil kjørte av veien og havnet i fjellveggen på Atlanterhavsveien på Nordmøre i går kveld. – Vi fikk første melding om hendelsen fra en bilist som kom kjørende bak klokken 23.11. Ulykken har skjedd før dette, men vi er ikke sikre på når, sier operasjonsleder Ragnvald Rasmussen i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Ulykkesgruppen fra Statens veivesen og krimteknikere fra politiet undersøkte ulykkesstedet i natt. Ifølge politiet var bilføreren alene i bilen. Årsaken til utforkjøringen er ikke avklart.

USAs presidentpar tjente 6,7 millioner kroner

USAs president Joe Biden og førstedame Jill Bidens samlede inntekt endte i fjor på 620.000 dollar, eller 6,7 millioner kroner, en økning på 7 prosent fra året før. Paret betalte 23,7 prosent føderal inntektsskatt. Det viser selvangivelsene som Biden-paret la fram i natt norsk tid.

Fire femdeler av Biden-ekteparets inntekt kom fra Joe Bidens jobb som president og Jill Bidens jobb som lærer på Northern Virginia Community College. Den øvrige delen av inntekten stammer fra renteinntekter fra investeringer, pensjon og en vederlagsordning for bokutgivelser. Andelen føderal skatt av Joe Bidens inntekt var omtrent på samme nivå som foregående år. Selvangivelsene viser også at Biden-paret donerte 20.477 dollar, så vidt over 223.000 kroner, til veldedighet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Klippfiskdagan 2024

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøSamferdselsdepartementet har ikkje synsa om flytting.Stortinget har ikkje vedtatt at Staten skal ta garantiansvaret. 
Terje Sundsbø 2 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrE39 er en riksvei. Det er ikke opp til Molde kommune å bygge nytt fergeleie, dette er statens oppgave. Og ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøKS2 Vik til Molde bygger på ei kalkyle der Julsundbrua skal koste 8,8 mrd 2022 kroner og P50.  Tidlegast oppstart ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrDa synes vi å være enige om at Nye Veier AS sin årlige pott ikke påvirkes av tildelingen til Statens ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøRyfast,  ferdig i 2019, med sine 14,7 km kosta 8 mrd. Rogfast med sine 27 km er etter siste estimat forventa ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøDu er framleis I drømmeland.Summen til vegformål i NTP tilsvarer 19 mrd pr år. Alt inkludert.Nye veier vart unnfanga av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse