Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 juni 2024 14:08
Del på Facebook
Partileder Sylvi Listhaug koser seg med gode meningsmålinger. Partiet har ikke ligget høyere i oppslutning på snart ni år. Foto: Terje Pedersen / NTB
Partileder Sylvi Listhaug koser seg med gode meningsmålinger. Partiet har ikke ligget høyere i oppslutning på snart ni år. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ikke på ni år har Frp gjort det bedre på meningsmålingene. Sylvi Listhaug kan gå inn i sommeren med en gjennomsnittlig oppslutning på 17,2 prosent i ryggen.

Juni-tallene er god lesing for partiet. Sist Frp nådde dette nivået, var desember 2015, ifølge oversikten til nettstedet Poll of polls.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Det er fortsatt lenge til stortingsvalget, men Frp vil fortsette å gjøre alt vi kan for å bli kvitt den mest upopulære regjeringen jeg kan huske. Frp er det eneste reelle alternativet til dagens regjering, sier partileder Sylvi Listhaug.

– Det er fint å se at stadig flere støtter Fremskrittspartiets løsninger som gir folk og bedrifter mer frihet gjennom lavere skatter og avgifter, økt trygghet gjennom å styrke politiet og slå ned på uakseptabel oppførsel i skolen, og en verdig eldreomsorg der vi tar i bruk alle gode krefter, sier hun.

Pilen peker ned for Høyre

Samtidig fortsetter nedturen for Høyre, som får 24,2 prosent i snitt. Det er over 7 prosentpoeng lavere enn på samme tid i fjor.

Partiet er likevel stadig størst og ligger omtrent 5 prosentpoeng foran Ap.

– Snittet for juni viser at Høyre har befestet seg som landets største parti og at borgerlig side står sterkt. Jeg tror mange bekymrer seg for at kriminaliteten øker kraftig, helsekøene blir lengre, uroen i skolen blir større og skattene høyere samtidig som folk får dårligere råd, sier 1. nestleder Henrik Asheim til NTB.

Man må tilbake til senhøsten 2021 – rett etter stortingsvalget – for å finne en måned på dette nivået.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Oversikten viser dog et klart flertall på borgerlig side. Samlet ville Høyre og Frp fått 77 stortingsmandater, men når altså ikke opp til flertallsgrensen som er 85.

En borgerlig regjering ville være avhengig av støtte fra Venstre, som får 5,9 prosent i snitt og elleve mandater. KrF ligger godt under sperregrensen, med en gjennomsnittlig oppslutning på 3,5 prosent. Det ville gitt kun to stortingsplasser.

Opptur for Rødt

Arbeiderpartiet får i gjennomsnitt støtte fra 19,7 prosent av velgerne. Det er åttende måned på rad med en snittoppslutning på under 20 prosent

Senterpartiet får 6,3 i snitt i juni og ligger noenlunde stabilt. Det gjør også SV, som får 9,7 prosent.

Derimot kan Rødt merke seg et lite byks i juni, der partiet får 6,6 prosent i gjennomsnitt. Det er partiets beste måned siden februar i fjor. Med et slikt resultat, ville partiet utvidet stortingsgruppa til tolv representanter.

MDG ligger også denne gang under sperregrensen og får støtte fra 3,4 prosent av velgerne.

De rødgrønne partiene ville samlet fått 78 mandater, om man teller MDG med på denne siden av midtstreken.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøKS2 rapporten frå mars 2023 presiserer at den er bygt på kostnaden I 2022 kroner. Og forventa oppstart med ferdigstilling ...
@Geir Ole SætremyrJeg forholder meg til tallene fra SVV og KS2-analysen. Dine «konkrete» fantasier skal jeg ikke kommentere.
Espen Heitmann 1 dager siden Frp bestemmer når Trollstigen åpner
Så den godeste Kjølmoen mener at Frp og Frp alene skulle på litt over 6 måneder ha ryddet oppi trollstigen ...
@Terje SundsbøMine tall er meir konkrete enn dine draumar som håplaus kunst.
@Geir Ole SætremyrJeg mener at din lek med «tenk på et tall» kan du bedrive alene. Størrelsen på NTP viser med all ...
@Terje SundsbøMen, kva trur du kostnaden vi vere.Husk at SVV sine tall 2022 for Tautratunellen er 6,6 mrd. for 14 km ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse