Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Terje Holm, fast skribent
Artikkel
11 august 2024 10:00
Del på Facebook
Toyota Corolla 1987-modell, den mest solgte bilmodellen i Norge. (Toyota jubileumsbok)
Toyota Corolla 1987-modell, den mest solgte bilmodellen i Norge. (Toyota jubileumsbok)

I 1966 ble Toyota Corolla introdusert. Dette skulle bli verdens mest solgte bilmodell og den mest solgte i Norge opp gjennom årene.

Navnet Corolla er latin for «Crown», som var den første modellen Toyota satset på i Europa i 1963. Det kom flere nye modeller av Corolla fram til modellen skiftet navn til Auris i 2013. Dette var en hybridbil med Toyota sin nye teknologi på 2000-tallet, før det kom elbiler. I 2019 kom Corolla navnet tilbake.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Fra 1967 til 2013 ble det solgt 156.204 Corolla i Norge, med høyeste salgstall fra midten av 1970-tallet fram til 2006. I toppåret 1986 ble det solgt hele 7.783 Corolla i Norge. Høsten 1987 var hele tre tusen medarbeidere i Toyota-organisasjonen i Norge samlet i Stavanger for å møte sjette generasjon av modellen.

Toyota har lenge vært en av de største og fremste i verden på bilproduksjon. De kom noe sent med elbiler, da de hadde utviklet en hydrogenbil, men politikerne valgte elbiler i stedet. Nå er det under utvikling flere nye elbilmodeller samt en ny generasjon batteri med større kapasitet, mindre vekt og hurtigere lading.

Ledelsen i Toyota mener at det ikke vil være marked for mer enn ca. 30% elbiler på verdensbasis. Derfor satser de videre på sine hybridbiler. Også mange av de andre sentrale produsentene utvikler nye motorer til bensin- og dieselbiler for årene som kommer.

Annonse
Annonse

Her er bilder av noen av Corolla-modellene opp gjennom årene.

2. generasjon Toyota Corolla ble lansert i 1970. (Toyota jubileumsbok)2. generasjon Toyota Corolla ble lansert i 1970. (Toyota jubileumsbok)

3. generasjon Toyota Corolla ble lansert i 1974 (t.v.) og 4. generasjon Toyota Corolla ble lansert i 1979 (t.h.). (Toyota jubileumsbok)3. generasjon Toyota Corolla ble lansert i 1974 (t.v.) og 4. generasjon Toyota Corolla ble lansert i 1979 (t.h.). (Toyota jubileumsbok)

Corolla-navnet kom tilbake i 2019. Her er en 2024-modell. (Toyota Norge)Corolla-navnet kom tilbake i 2019. Her er en 2024-modell. (Toyota Norge)

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse