Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
11 desember 2017 11:15
Del på Facebook
Venstre-nestleder Terje Breivik sier det er delte meninger i Venstre, men at partiet nå er klare for forhandlinger med Frp og Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Venstre-nestleder Terje Breivik sier det er delte meninger i Venstre, men at partiet nå er klare for forhandlinger med Frp og Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Venstre-nestleder Terje Breivik sier partiet har lagt uenighetene under helgens landsstyremøte bak seg. Nå ser han fram til å innlede regjeringsforhandlinger.

– Vi har lagt bak oss et landsstyremøte med en god og ryddig debatt, og der det selvsagt var ulike synspunkt og ulike meninger om hva som er den beste måten å forvalte et samarbeid på borgerlig side på, sier Breivik til NTB.

Ifølge flere medier var nestlederen blant dem som under helgens landsstyremøte uttrykte skepsis til å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.

– At Terje tok ordet og var tydelig, betydde mye for diskusjonen. Det var flere som da turte å lufte sin skepsis og motstand, sa en anonymisert møtedeltaker til NRK i helgen.

En tredel
Parti-nestor Odd-Einar Dørum, som er direktevalgt medlem av landsstyret, fremmet forslag om å fortsette samarbeidet slik det er i dag, med Venstre på utsiden av regjeringen.

Elleve personer stemte for dette forslaget, mens 24 stemte for å gå inn i regjeringsforhandlinger, ifølge NRK. Kanalen melder at én av stemmene har blitt avgitt feil, slik at den reelle holdningen i møterommet var 23 mot 12 stemmer.

– Jeg framsatte et forslag som fikk oppslutning av en tredel ved votering. Jeg argumenterte for at samarbeidet med regjeringen burde skje på bakgrunn av en framforhandlet avtale som sikrer en styrket sosialliberal og grønnere politikk, med Venstre i Stortinget, sa Dørum til Dagbladet søndag.

Taus om egen motstand
Breivik vil selv ikke kommentere hva som ble sagt eller ikke sagt under det lukkede landsstyremøtet, ei heller om han var del av mindretallet som stemte imot å innlede regjeringsforhandlinger.

– Møtet er lagt bak oss. Nå skal vi gjøre det vi kan for å få til et forhandlingsresultat som bidrar til at vi får en regjering som er mer sosialliberal, grønnere og rausere, sier Venstre-nestlederen.

Han understreker at det ikke er gitt noen blankofullmakt fra partiet til å gå i regjering.

– Nå skal vi forhandle med Frp og Høyre. Så får vi avvente resultatet. Partiledelsen har fått klare innspill fra partiet, og vi skal gjøre det vi kan for å få gehør for våre krav, sier han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse