Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 januar 2018 15:28
Del på Facebook
Jonas Gahr Støre. Foto: Arbeiderpartiet
Jonas Gahr Støre. Foto: Arbeiderpartiet
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– valgekspert tror imidlertid bunnen kan være nådd

Dagen etter to målinger der Ap faller til like over og rett under 20 prosent, får Jonas Gahr Støres parti 23,1 prosent på en annen januarmåling.

Arbeiderpartiet faller 4,3 prosentpoeng på målingen Respons Analyse har gjort de tre første dagene denne uka.

– Det er skummelt å spå om velgerne, men erfaringsmessig kan sjokkvirkningene fra Giske-saken nå være tatt ut, og da skal man normalt være passert bunnen, sier valgekspert Johan Giertsen til Bergens Tidende.

Selv om en oppslutning for Ap på 23,1 prosent er svært lavt, er det likevel et godt stykke ned til torsdagens sjokkmålinger i TV 2 og NRK som ga partiet skarve 19,4 og 20,1 prosents oppslutning. 23,1 er uansett den laveste Ap har fått på Respons Analyses målinger siden den første tilbake i 2006. Toppmålingen var 42,1 prosent i mars 2015.

Giske-avklaring viktig
Daglig leder Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse sier bakgrunnstallene viser at Ap-velgerne i stor grad nå sitter på gjerdet, og at flukten til SV og Høyre er liten.

– Vår måling er tatt opp etter Giskes avklaring og gir Ap høyre oppslutning enn målingene fra TV 2 og NRK. Det kan bety at avklaringen var viktig for Ap-velgerne, sier Olaussen til Aftenposten.

Høyre er nå det klart største partiet med en framgang på 2,1 prosentpoeng til 27,1 prosent. Frp øker 0,3 til 15,5, mens både Venstre og KrF får 4,1 prosent etter fall på henholdsvis 0,3 og 0,1 prosentpoeng.

– Riktig av Giske å gå
Senterpartiet styrker seg med 0,4 prosentpoeng og får 10,7 prosents oppslutning, mens SV øker med hele 1,7 prosentpoeng til 7,7 prosent. De øvrige partiene får følgende oppslutning på målingen: Rødt 2,7 (+0,3), MDG 2,7 (-0,5), Andre partier og grupper 2,3 (+0,5).

Målingen viser for øvrig at 79 prosent mener det var riktig av Trond Giske å gi seg som Ap-nestleder, og 39 prosent mener Støre har håndtert saken godt eller meget godt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 14 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse