Kristiansunds trener Christian Michelsen i intervjusonen etter eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Kristiansund på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

KBK tapte en seriekamp på rad i går og hadde et forsmedelig tap mot 2.divisjonslaget Hødd og gikk på hodet ut av NM-cupen. Det er ingen som kjenner mer på disse forsmedelige tapene og er mer misfornøyde enn alle vinnerskallene i KBK. Men det er allikevel nok til at kritikken mot KBK, laget, spillere, trener, strategi, moral osv. ser dagens lys på sosiale medier og i media. 

Dette laget og apparatet har unisont gitt oss omtrent bare gode opplevelser i en kontinuerlig opptur over mange år. De har vært med på å styrke vår identitet, vår kollektive selvtillit  og mentale helse i vanskelige tider. Jeg vet heller ikke om noen andre initiativ, prosjekter eller tiltak som har gjort mer for Nordmørsånden enn den fantastiske reisen KBK har latt oss tatt del i som publikum og supportere.

Jeg forstår at man blir skuffet over de to siste tapene, men vi kan umulig være skuffet så langt i serien. KBK har to seire, fire uavgjort og tre tap så langt i årets eliteserie. Laget har 10 poeng og ligger på 10.plass, litt under midten. Det sies at det andre året i eliteserien ofte er det verste. Det visste man på forhånd. Derfor er KBK heller ikke i noen krise ennå. Når man har tapt en seriekamp på rad er det langt fra dekkende for situasjonen.

Christian Michelsen har en forholdsvis stor stall av spillere til rådighet og har også spillere i stallen fra egen spillerutviklingsavdeling som må slippe til. Resultatene så langt i eliteserien tyder på at alle kan slå alle og at det titt og ofte er tilfeldigheter som avgjør kampene. I tillegg må spillerne være «på», spille for laget og yte full innsats i 90 minutter. Hvis så ikke skjer, er det selvfølgelig lov til å være skuffet og gi konstruktiv kritikk. Men det må ikke bli negativ kritikk og sure oppstøt. Jeg har sett noen slike etter cup-kampen og det siste døgnet etter kampen mot Haugesund.

Negativt kinderegg

Jeg kan dessverre ikke se at enkelte har grunn til å være så misfornøyd med KBK og Michelsen som det skrives enkelte steder. Det er aldri lurt å komme med surmaget kritikk i den største skuffelsen rett etter kampen. Ta heller telling før man lar fingrene hamre på tastaturet som kanskje resulterer i for negative innlegg på Facebook. Dette er dessverre smittsomt når noen har kastet den første steinen. Men man blotter også seg selv og sin egen negative innstilling hvis man mer eller mindre ubegrunnet strekker det for langt. Det blir et negativt Kinderegg. Ikke bra for KBK, ikke bra for publikum og ikke bra for en selv.

KBK spilte i den siste kampen mot et lag som inntok tredje-plassen etter Brann og Rosenborg. Det tapte for et bedre lag men taper kun med ett mål. Det som skjedde på Høddvoll er selvfølgelig noe som ikke burde skje, men det skjedde. Det samme hendte også for Molde allerede i 2. runde. Det betyr at slike tap kan skje på en uheldig dag og de vil fortsette å skje. KBK har tapt en kamp på rad i serien og ble slått ut av cupen. Det betyr at man må fortsette å jobbe mot målet med å være en del av det gode selskap også til neste år. Da trengs det fortsatt støtte fra Norges beste publikum. Litt motgang må man tåle.

På 16. mai kommer overraskelsen og sterke Ranheim til Kristiansund Stadion. KBK trenger den 12. mann og all den support laget kan få for å være tungen på vektskålen for å sitte igjen med tre poeng. I den jevne ligaen er det faktisk supporten til laget og støtten som kan gi tilstrekkelig positiv energi til spillere og trenere for å avgjøre jevne kamper. KBK og resultatene i årets eliteserie har vist at de er gode nok til å spille jevnt med alle lag. Det er derfor like viktig å støtte laget i hver eneste kamp. Det er spillerne og trenerne og støtteapparatet sammen med publikum som har bragt KBK dit de er. La dem fortsette å vise det.

– Look to Molde - slik vil vi ikke ha det

I Molde sliter Ole Gunnar Solskjær og laget med utur, marginer imot og dårlig positiv flyt. Molde har antageligvis en av de beste spillerstallene, en av de beste trenerne men sliter med sannsynligvis de dårligste supporterne og publikum i Norge. Jeg tør påstå at det som skjedde på Aker Stadion i går med et publikum som piper på egne spillere og trener, kommer aldri til å skje i Kristiansund. Publikum gjør laget dårlig og den manglende støtten er nok til at laget får negativ flyt og mindre evne til å avgjøre jevne oppgjør. 

Det handler derfor om å være bevisst sin egen grad av bortskjemthet og ikke la de smittende negative og sure oppstøtene ta overhånd i kommentarfelt og i media,  straks det butter litt i mot. Det er i motgang man ser hvem man har rundt seg og hvor det er viktigere enn noen gang å vise sin støtte. Men for all del, konstruktiv kritikk må være lov. Det er mye god læring i å gjøre feil og få dem påpekt for egen selvinnsikt om man skulle være i tvil. Men vi ønsker aldri å bli et publikum bestående av et flertall med medgangssupportere, som vi nå ser i Molde.

Vekommen til Kristiansund på onsdag, Ranheim. Her vil dere møte et heltent KBK, Norges beste publikum og en kamp det vil være vanskelig å få med seg poeng tilbake til Trondheim. 

Lykke til, KBK, med kampen på 16. mai mot Ranheim og fortsatt positiv flyt. 

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse