Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Del på Facebook
MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene.
MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir folksomt i byen på fredag når MS Arcadia anløper Kristiansund med over 2000 cruisepassasjerer om bord. Skipet ligger til kai fra kl. 08.00 til kl. 20.00, og flere lokale aktører utvider tilbudene sine.

MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene. I tillegg til Kristiansund, anløper det havner som Bergen, Ålesund, Trondheim og Olden. Det ligger også til kai over natten i Hellesylt, før det skal seile inn i Geirangerfjorden. Cruiset starter og avslutter i Southampton i Sør-England.

– Arcadia er blant de største cruiseskipene som besøker Kristiansund i år, med i overkant av 2000 gjester og et mannskap på 860. Queen Victoria som var her i mai var riktignok større i mål, men Arcadia har kapasitet til flere passasjerer, forteller ledende havneinspektør Svein Skomsøy hos Kristiansund og Nordmøre Havn.

Atlanterhavsveien populært
Passasjerene er stort sett briter med innslag av australiere, new zealendere og amerikanere. Noen velger å delta på arrangerte turer, noen velger å oppdage byen og regionen på egen hånd.

– Atlanterhavsveien er populært. Det vil gå flere busser dit i kombinasjon med enten Kvernes Stavkirke eller Håholmen. I tillegg blir det guidet bysightseeing både med buss og til fots, sier prosjektleder Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Medarbeidere i havneselskapet og destinasjonsselskapet vil være til stede på Storkaia for å dele ut kart, bestille drosjer og bistå med informasjon og bestilling av andre turer. Både Sundbåten og Grip er populært, og Grip-kiosken holder ekstra åpent.

– Kommunen stiller også med ekstra bemanning ved Piren for å «peke» cruisegjestene i riktig retning. Det hjelper mye! Det er supert at kommunen er på ballen og bemanner opp Servicekontoret ved slike anløp. Det er også flott at flere lokale aktører benytter anledningen til å holde lengre åpent denne dagen, sier Henden.

annonse

Cruise for voksne
P&O Cruises er et tradisjonsrikt rederi med base i Southampton i Sør-England. De tilbyr klassiske cruise med britisk stil og atmosfære. MS Arcadia er et av rederiets mellomstore cruiseskip, forbeholdt voksne gjester. Det har en lengde på 290 meter og en størrelse på drøye 84 000 bruttotonn.

Om bord kan gjestene delta på aktiviteter som kurs i dans, kunstmaling og bridge, i tillegg til at skipet har fasiliteter som gym, svømmebasseng, boblebad og areal for fotball, bordtennis og basketball. Skipet har også bibliotek og kunstgalleri. Hver dag får gjestene en ombord-avis levert til lugaren der de kan gjøre seg kjent med dagens aktiviteter, åpningstider og annet.

Ytterligere fem cruiseskip har meldt inn anløp til Kristiansund i 2018, i tillegg til et anløp på Smøla i slutten av august.

STENGING AV STORKAIA FREDAG 10. AUGUST

Deler av Storkaia vil bli stengt for biltrafikk i to perioder fredag 10. august. Veien blir stengt i én kjøreretning, fra Scandic Hotel retning Bryggekanten Brasseri, fra kl. 08.30–11.00 og fra kl. 13.00–15.00. Det vil være mulig å komme til parkeringshuset og Malia i Arnulf Øverlandsgate.

Det vil stå en person ved innkjøringen til Arnulf Øverlandsgate som informerer trafikkerende, samt at det settes opp skilt i enden av Langveien.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte