fbpx
Annonse
Annonse
MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene.
MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir folksomt i byen på fredag når MS Arcadia anløper Kristiansund med over 2000 cruisepassasjerer om bord. Skipet ligger til kai fra kl. 08.00 til kl. 20.00, og flere lokale aktører utvider tilbudene sine.

MS Arcadia fra britiske P&O Cruises er for tiden på et 13 dagers cruise i de norske fjordene. I tillegg til Kristiansund, anløper det havner som Bergen, Ålesund, Trondheim og Olden. Det ligger også til kai over natten i Hellesylt, før det skal seile inn i Geirangerfjorden. Cruiset starter og avslutter i Southampton i Sør-England.

– Arcadia er blant de største cruiseskipene som besøker Kristiansund i år, med i overkant av 2000 gjester og et mannskap på 860. Queen Victoria som var her i mai var riktignok større i mål, men Arcadia har kapasitet til flere passasjerer, forteller ledende havneinspektør Svein Skomsøy hos Kristiansund og Nordmøre Havn.

Atlanterhavsveien populært
Passasjerene er stort sett briter med innslag av australiere, new zealendere og amerikanere. Noen velger å delta på arrangerte turer, noen velger å oppdage byen og regionen på egen hånd.

– Atlanterhavsveien er populært. Det vil gå flere busser dit i kombinasjon med enten Kvernes Stavkirke eller Håholmen. I tillegg blir det guidet bysightseeing både med buss og til fots, sier prosjektleder Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Medarbeidere i havneselskapet og destinasjonsselskapet vil være til stede på Storkaia for å dele ut kart, bestille drosjer og bistå med informasjon og bestilling av andre turer. Både Sundbåten og Grip er populært, og Grip-kiosken holder ekstra åpent.

– Kommunen stiller også med ekstra bemanning ved Piren for å «peke» cruisegjestene i riktig retning. Det hjelper mye! Det er supert at kommunen er på ballen og bemanner opp Servicekontoret ved slike anløp. Det er også flott at flere lokale aktører benytter anledningen til å holde lengre åpent denne dagen, sier Henden.

Cruise for voksne
P&O Cruises er et tradisjonsrikt rederi med base i Southampton i Sør-England. De tilbyr klassiske cruise med britisk stil og atmosfære. MS Arcadia er et av rederiets mellomstore cruiseskip, forbeholdt voksne gjester. Det har en lengde på 290 meter og en størrelse på drøye 84 000 bruttotonn.

Om bord kan gjestene delta på aktiviteter som kurs i dans, kunstmaling og bridge, i tillegg til at skipet har fasiliteter som gym, svømmebasseng, boblebad og areal for fotball, bordtennis og basketball. Skipet har også bibliotek og kunstgalleri. Hver dag får gjestene en ombord-avis levert til lugaren der de kan gjøre seg kjent med dagens aktiviteter, åpningstider og annet.

Ytterligere fem cruiseskip har meldt inn anløp til Kristiansund i 2018, i tillegg til et anløp på Smøla i slutten av august.

STENGING AV STORKAIA FREDAG 10. AUGUST

Deler av Storkaia vil bli stengt for biltrafikk i to perioder fredag 10. august. Veien blir stengt i én kjøreretning, fra Scandic Hotel retning Bryggekanten Brasseri, fra kl. 08.30–11.00 og fra kl. 13.00–15.00. Det vil være mulig å komme til parkeringshuset og Malia i Arnulf Øverlandsgate.

Det vil stå en person ved innkjøringen til Arnulf Øverlandsgate som informerer trafikkerende, samt at det settes opp skilt i enden av Langveien.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte