Annonse
Annonse
MS Seven Seas Navigator. Foto: Regent Seven Seas Cruises.
MS Seven Seas Navigator. Foto: Regent Seven Seas Cruises.

Torsdag denne uken får Kristiansund besøk av elegante MS Seven Seas Navigator. Skipets 490 gjester er hovedsakelig amerikanske, og mange skal besøke Atlanterhavsveien.

Det er første gangen MS Seven Seas Navigator fra eksklusive Regent Seven Seas Cruises anløper nordmørshovedstaden. Skipet, som for tiden er på et 90 dagers cruise med start og slutt i New York, er forholdsvis lite, noe som gjør at det egner seg godt til spesielle ruter med mindre havner og unike opplevelser.

– Dette er et produkt i luksussegmentet. I tillegg til all mat og drikke er også landutflukter inkludert. Gjestene om bord har vært underveis helt siden 21. juni og har allerede vært innom land som Australia, Grønland, Island, Skottland, Holland, Finland, Russland, Danmark og Sverige. Nå er skipet på vei fra Honningsvåg til Kristiansund. Reisen går videre til blant annet Spania og Portugal, forteller markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

350 til Atlanterhavsveien

Skipet ligger til kai mellom kl. 08.00 og 15.00. De aller fleste av skipets gjester har forhåndsreservert utflukt under oppholdet. Av organiserte turer er det Atlanterhavsveien som er desidert mest populært.

– 350 av 490 har allerede bestilt tur til Atlanterhavsveien, enten i kombinasjon med Håholmen, Kvernes stavkirke eller marmorgruvene i Eide. Det er kjempebra! I tillegg er det en god del som skal på guidet bytur til fots. Det blir også nok tid for alle til å oppdage byens tilbud og severdigheter på egen hånd, forteller prosjektleder Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Tilbake neste år
– Seven Seas Navigator har allerede meldt om anløp til Kristiansund også i 2019 og 2020. Neste sommer anløper skipet Kristiansund som en del av et 77 netter langt cruise med starter i London og avslutt i New York, sier Indergaard.

MS Seven Seas Navigator er 172 meter langt og har en vekt på 28 800 bruttotonn.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte