Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
03 september 2018 13:09
Del på Facebook
Stortingspolitiker Else-May Botten (Ap) har søkt stillingen som fylkesmann i Møre og Romsdal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Stortingspolitiker Else-May Botten (Ap) har søkt stillingen som fylkesmann i Møre og Romsdal. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiets stortingspolitiker Else-May Botten vil bli fylkesmann i Møre og Romsdal. Hun avviser at Aps interne problemer det siste året ligger bak ønsket.

– Min søknad er bygd på en mulighet til å bruke min erfaring og kompetanse i en viktig jobb her hjemme, ikke et signal om at jeg ikke ønsker å gjøre en innsats i politikken nasjonalt fremover, sier Botten til NTB.

45-åringen var Aps førstekandidat fra Møre og Romsdal i valget i 2017. Hun sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget og dessuten i Arbeiderpartiets sentralstyre.

– Hvordan har Aps turbulente år, med metoo-avsløringer og svak oppslutning, påvirket din beslutning om å søke?

– Det har ikke påvirket denne avgjørelsen. Jeg stortrives med mine oppgaver på Stortinget nå, fremholder Botten.

Valgt til 2021
Else-May Botten sier hun ser på fylkesmannsjobben som spennende og utfordrende og understreker at hun etter 20 års arbeid med Møre og Romsdal kjenner fylket godt.

– Da utlysningen kom, ønsket jeg å gripe sjansen til å søke. Jeg er uansett valgt inn på Stortinget fram til 2021 og er inspirert til å fortsette i den rollen, sier hun.

Også tidligere stortingsrepresentant for Venstre, Pål Farstad (59), har søkt på stillingen. Han satt på Stortinget i årene 2013–2017.

En annen som vil bli fylkesmann i Møre og Romsdal, er KrF-politiker May-Helen Molvær Grimstad (50), som i dag er rådmann i Sykkylven. Hun satt på Stortinget i årene 1993 til 2009.

Høie mot Horne
Fra tidligere er det kjent at helse- og omsorgsminister og Høyre-nestleder Bent Høie (47) og stortingsrepresentant og tidligere barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) ønsker å bli fylkesmann i Rogaland.

Høie har understreket at han fortsetter som statsråd og blir sittende i regjeringen så lenge statsministeren ønsker det. Han har også varslet Høyre om at han ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet offentliggjorde søkerlistene mandag.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse