Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
25 september 2018 12:21
Del på Facebook
West Phoenix til kai ved Vestbase Averøy. Foto: NettStudio
West Phoenix til kai ved Vestbase Averøy. Foto: NettStudio
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med mobilisering for nytt oppdrag for Equinor på Haltenbanken, har Seadrill valgt å ta West Phoenix inn til Vestbase Averøy for å installere og teste utstyr som skal benyttes i denne operasjonen.

Oppdraget gjennomføres i regi av Vestbase sitt datterselskap, Mid-Nor Yard Service AS. Etter noen ukers forberedelser, ble riggen fortøyd ved Vestbases kai i Kristvika på Averøy den 9. september 2018.

– Anlegget vårt i Kristvika på Averøy er utviklet blant annet med tanke på denne type oppdrag, og dette er hittil den største riggen som har vært fortøyd ved den nye kaien som sto ferdig i 2014, sier daglig leder Stein Arve Olsen.

Oppdraget genererer stor aktivitet for Vestbase og Mid-Nor Yard Service, samt et stort utvalg av selskapenes leverandører.

I tillegg til riggens faste bemanning på over 100 personer, har ytterligere opptil cirka 130 personer vært involvert i oppdraget – om bord og på landsiden.  

Mid-Nor Yard Service AS har hittil engasjert mer enn 15 lokale leverandører i dette oppdraget, hvilket genererer en betydelig omsetning innenfor den korte perioden riggen ligger til kai.

Mange av disse oppdragene har kort planleggingshorisont og det er forventinger om leveranser på kort varsel – gjerne på kveld og helg.

– Vi er da avhengig av leverandører som kan levere kvalitet i sine tjenester på kort tid. Det er derfor svært tilfredsstillende for oss og vår kunde, å oppleve et lokalt nettverk av leverandører som er både kompetent, fleksibel og leveringsdyktige – til konkurransedyktige betingelser, legger Olsen til.

Riggen forlater Vestbase Averøy tirsdag den 25. september 2018, hvor den vil gå til en lokasjon i Bremsnesfjorden noen dager blant annet for å teste utstyr.

West Phoenix vil etter endt testing gå til lokasjon i Norskehavet på oppdrag for Equinor for å bore en letebrønn på Ragnfrid Nord, som ligger om lag syv kilometer sør for Kristin-feltet.

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse