fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjon: Statue av Christian Michelsen på Piren.
Illustrasjon: Statue av Christian Michelsen på Piren.

Foran et fullsatt Kristiansund Stadion i nest siste kamp i årets eliteserie, banker KBK Brann 3-1 og sikrer 5. plassen allerede før siste kamp gjenstår. Det er ikke bare rått, det er helrått.

Som i fjor, etter den siste seriekampen hvor vi ga en unison takk til KBK, spillere, trenere, støtteapparat, administrasjon, Uglan og øvrig publikum og supportere, gjentar vi denne takknemligheten og hyllesten også for årets innsats.

7. plassen fra i fjor er blitt til 5.plass i år. Målsetning før sesongstart i det vanskelige 2.året var i det minste å overleve. Etterhvert ble disse målsetningene suksessivt justert og det var faktisk teoretisk mulig å havne på 4.plass og en mulig kvalifisering for Europa league en liten serierunde eller to.  Etter bortekampen mot Vålerenga fikk KBK virkelig los på 5. plassen og har siden da tatt skalp etter skalp i eliteserien.

Men først gjenstår en siste kamp hvor KBK kun spiller for heder og ære. Der venter Lillestrøm borte og dessverre for Lillestrøm så møter de ett av norges beste lag for øyeblikket. Hvis Stabæk vinner eller spiller uavgjort mot Strømsgodset og Start vinner over Haugesund, er Lillestøm nede i Obosligaen på direkte nedrykk. Men det er utrolig jevnt i bunn og det er mange lag som kan både havne på direkte nedrykk eller på kvalikplassen for videre eksistens i elitedivisjonen.

Igjen tar vi oss også den frihet i å bytte ut "Sildegutten" med Christian Michelsen, illustrert som den evige optimisten med to tomler opp. Denne fantastiske treneren, hans team og deres ukuelige optimisme har vært og er gull verdt for KBK.

Hvor tar de oss til neste år ? Det skal i praksis ikke være mulig å overgå dette. Men det har man nå sagt i to år.

Bør det kanskje være en målsetning om medalje? 7. plass første år, 5.plass 2.år og 3.plass 3.år. Alle gode ting er som kjent 3.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte