Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
15 november 2018 11:30
Del på Facebook
Martin Johnsrud Sundby under trening på Beitostølen onsdag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix.
Martin Johnsrud Sundby under trening på Beitostølen onsdag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby (34) tror aldri han får en en slik kanonsesong som han han hadde i 2015/2016-sesongen.

Da stemte det meste, og Røa-løperen var verdens desidert beste skiløper. Han vant verdenscuprenn på verdenscuprenn og var ofte helt suveren. Han gjorde som han ville i Tour de Ski.

Dessverre for Sundby var det ikke noe mesterskap i akkurat den sesongen.

– I 2015/16-sesongen gikk alt på skinner, akkurat som det gjorde for Johannes (Høsflot Klæbo) i fjor. Det er utrolig deilig når alt flyter. De sesongene får jeg nok ikke tilbake, men jeg tror likevel at jeg tidvis skal klare å hoste opp tilsvarende form som jeg hadde det året denne sesongen også, sa Sundby da han møtte pressen på Beitostølen onsdag.

Stille i båten
Sundby har gått litt under radaren i de siste månedene. Det har vært andre som har stukket av med overskriftene. Sundby har heller ikke vært med på mange samlinger og har prioritert familie og andre aktiviteter.

I sommer og høst gikk det heller ikke all verdens på trening. Han forteller at han fikk juling av løpere som Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund gang på gang.

– Det har vært ordentlig stusslig i hele sommer og høst. Jeg har ikke vært komfortabel med egen tilstand i store deler av treningssommeren.

– Hva er grunnen til det?
– Si det. Hadde jeg visst det skulle jeg ha endret på det med en gang. Jeg vet ikke. Jeg blir eldre. Det er en ny livssituasjon. Det er nye ting å ta stilling til. Kroppen endres, og jeg har ikke klart å henge med. Jeg har brukt litt tid på å manøvrere fram og tilbake før jeg har funnet noe som virker og fungerer ganske bra.

annonse

Bedring
Den siste tiden har det løsnet mer. Landslagssjef Vidar Løfshus og herrelandslagstrener Eirik Myhr Nossum har begge stor tro på at Sundby går mot en god sesong.

Sundby selv er også betydelig mer optimistisk enn for bare noen uker siden.

– Jeg tror og håper at jeg skal være litt mer i skikk nå enn tidligere i sommer. Jeg tror det er bedre enn det var for en måned siden, og så er det spennende å se om jeg er der jeg ønsker å være. Jeg har ikke gjort mye annerledes. Det er bare det at det verre å gjøre det nå enn for fem år siden. Kroppen svarer ikke på samme måte. Plutselig blir du usikker, samtidig som du er smart nok til å endre tidlig og ikke fortsetter i det gale sporet.

Tradisjonelt
Veteranen sier at han mer eller mindre har gått tilbake til den tradisjonelle treningen han drev med i sine beste år.

Han er 34 år og fortsatt sulten. Han har vært med på den nasjonale åpmingshelga på Beitostølen i 15 år og gleder seg like mye som før.

– Jeg har fortsatt tro på at jeg kan matche løpere som Krüger og Holund. Jeg får forsøke å etablere litt respekt igjen i løpet av vinteren, sa Sundby.

Fredag går han 15 kilometer klassisk under åpningsrennet på Beitostølen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 37 minutter siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte