Annonse
Annonse
Erik Aukan, bystyrerepresentant (FrP)
Artikkel
25 november 2018 17:11
Del på Facebook
Erik Aukan, bystyrerepresentant (FrP). Foto: FrP
Erik Aukan, bystyrerepresentant (FrP). Foto: FrP
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Tidens Krav artikkel den 24.11 om at Atlanterhavstunnelen AS må fornye betalingssystemet i bomstasjonen kommer det fram at dette vil ha vesentlige kostnader.

Kommunestyret i Averøy og Kristiansund hadde behandlet en sak tidligere i november angående betalingssatser for utslippsfrie biler. I denne forbindelsen fremmet Kristiansund FrP ved Erik Aukan et forslag om å innføre Autopass som betalingsløsning, siden utskifting av eksisterende system allerede var nært forestående. Det ble samtidig foreslått å avvikle passasjerbetaling. 

Det er synd at flertallet av politikerne i Kristiansund ikke vil fjerne denne sosiale forskjellen som passasjerbetaling utgjør for innbyggerne. Barnefamilier, pendlere og andre som reiser mye ville hatt god gevinst av å slippe den ekstra kostnaden, den siste bemannede bomstasjonen i Norge. 

Å fjerne passasjerbetalingen ville gitt gevinster for miljøet med mer samkjøring. For Kristiansund er dette også et tap at handelslekkasjen til Molde fortsetter. FrPs forslag om å innføre Autopass og fjerne passasjerbetalingen ville gitt innsparinger på utgifter og mye bedre økonomiske betingelser for brukerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er synd at flertallet av politikerne i Kristiansund og Averøy fremdeles synes dyre, manuelle betalingsløsninger er bedre, og at iveren hos det politiske flertallet og i administrasjonen ved å opprettholde status quo er så åpenbar. Vi sparer oss til fant ved å bruke dyre betalingsløsninger!

Administrasjonen i kommunene Kristiansund og Averøy hadde ikke informert bystyret om at utskifting av betalingssystemene var nær forestående. Dette burde vært lagt ved i sakspapirene, en vesentlig detalj for å kunne ta avgjørelser!

Saken om bompengesatser for nullutslipsskjøretøy skal opp til behandling av fylkestinget i desember. Jeg håper på et bedre resultat der ved å foreslå Autopass og avvikling av passasjerbetaling.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte