Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
27 desember 2018 15:29
Del på Facebook
Slik det ser ut nå, er det Østlandet som får det beste nyttårsværet. Et lavtrykk i Norskehavet skaper mye vind og dårlige rakettutsikter flere steder i landet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Slik det ser ut nå, er det Østlandet som får det beste nyttårsværet. Et lavtrykk i Norskehavet skaper mye vind og dårlige rakettutsikter flere steder i landet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vestlandet og Trøndelag må belage seg på en svært vindfull nyttårsaften med mye nedbør. Et lavtrykk truer utsikten til fyrverkeriet i hele landet.

Ifølge statsmeteorolog Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt er det ikke ventet å bli optimale værforhold på nyttårsaften. Slik det så ut torsdag ettermiddag, ligger det an til at årets siste dag blir ganske vindfull de fleste steder i landet. Mye regn og vind vil trolig gjøre det vanskelig å se fyrverkeriene.

Ifølge Livik er det Vestlandet og Midt-Norge som har de dårligste prognosene.

– Vestlandet og Midt-Norge kan vente seg dårlig vær og store nedbørsmengder på nyttårsaften. Langs kysten nord på Vestlandet, i Møre og Romsdal og i Trøndelag er det stor sannsynlighet for kortvarig storm utover kvelden, sier Livik til NTB.

Innbyggerne der bør derfor være oppmerksomme på vindkast dersom de skal skyte opp fyrverkeri.

Mildere temperaturer

– Det er ventet mildere vær fram til nyttårsdagen, men temperaturen vil bli lavere utover kvelden. De fleste steder i landet må folk belage seg på nedbør. I de indre strøkene vil nedbøren trolig komme som snø, legger han til.

Livik forteller at mye av Nord-Norge befinner seg på nordsiden av lavtrykket og vil få mindre vind og lavere temperaturer. Nord for Helgeland er det ventet snøbyger, og innbyggerne langs kysten av Vest-Finnmark og Troms må belage seg på kraftige vindkast.

Ifølge Livik vil de fleste bygene komme langs kysten og i form av snø. Ifølge værmeldingene er det ventet vind opp mot stiv til sterk kuling i Troms, Lofoten og Vesterålen.

Oppholdsvær

Ifølge prognosene torsdag kan Østlandet få det beste nyttårsværet.

– Med tanke på rakettutsiktene ser det fint ut på Østlandet. Nedbøren stopper i fjellet, så man kan for det meste vente seg oppholdsvær og mildvær opp mot fem grader, forteller Livik til NTB, og legger til at også Østlandet kan vente seg sterke vindkast langs kysten. Agder-fylkene og Telemark kan komme til å få nedbør i form av regn utover kvelden.

Livik forteller at lavtrykket som skaper det våte og vindfulle været, vil bevege seg østover og føre til kjøligere og finere vær de første dagene på nyåret, særlig på Østlandet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse