Annonse
Annonse
Claus Ivar Krohn, Eigunn Stav Sætre og Johan Utby lover å komme sterkere tilbake neste år. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Claus Ivar Krohn, Eigunn Stav Sætre og Johan Utby lover å komme sterkere tilbake neste år. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune

Kristiansund kommune har sammen med leverandøren Krohn Pyroteknikk kommet frem til at det ikke er forsvarlig med fakkeltog og fellesfyrverkeri på årets siste dag. Årsaken er sterk vind og mye nedbør.

– Det er for sterk vind til at det er forsvarlig for oss å sende opp fyrverkeri i vanndammen klokken 17 og på havna klokken 24, sier daglig leder i Krohn Pyroteknikk, Claus Ivar Krohn. Vi har akkurat fått en oppdatering fra vakthavende meteorolog og meldingene er såpass dårlige at vi velger å avlyse.

Sikkerhet først
Meldingene fra metereologene sier at vindstyrken klokken 17, kan være helt opp mot 25 meter per sekund. Da er det ikke trygt å sende opp fyrverkeri.

– Det er klart at vi ønsker å markere starten på det nye året på en skikkelig måte, men vi er nødt til å sette sikkerheten først, sier kultursjef i Kristiansund kommune, Eigunn Stav Sætre. Vi lover å komme sterkere tilbake neste år sier hun.

Skuffet ordfører
Ordfører Kjell Neergaard er skuffet over avlysningen, men er helt enig i vurderingene som er gjort.

– Været får vi ikke gjort noe med. 2019 blir et spen- nende år for Kristiansund og jeg hadde sett frem til å feire dette på tradisjonelt vis. Vi får komme sterkere tilbake neste nyttårsaften, sier ordfører Kjell Neergaard.

Avstå fra å sende opp fyrverkeri
For nyttårsaften melder Yr.no vind opp mot 20 meter i sekundet i Kristiansund. I timene rundt midnatt meldes vind på rundt 13 meter i sekundet. Med stiv til sterk kuling kan det å bruke fyrverkeri være både utfordrende og risikofylt. Under slike forhold kan fyrverkeri raskt dra av gårde i uønsket retning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet og Kristiansund brann- og redningsvesen kommer derfor med en sterk anmodning om at privatpersoner avstår fra å sende opp fyrverkeri, og oppfordrer derfor til at du lar fyrverkeriet ligge. Bruk sunn fornuft!

Kan brukes neste år
Fyrverkeriet kan normalt brukes igjen til neste nyttårsfeiring. Private husholdninger kan oppbevare opptil 5 kg pyroteknisk vare, opplyser Kristiansund brann- og redningsvesen i en pressemelding.

Regler for bruk av fyverkeri i sentrum
Som tidligere år er det imidlertid forbud mot bruk av fyrverkeri – herunder knallskudd – innen en sone avgrenset av havna, Langveien fra Lyhsalmenningen til President Christies gate og Vågebakken til Nordmørskaia. I tillegg omfatter forbudet også Grip.

Overtredelser i sonen hvor det er forbud mot bruk av fyrverkeri vil resultere i anmeldelse og bøter.

Ordføreren benytter anledningen til å ønske alle et riktig godt nytt år!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte