Annonse

Rotlaus Rotlaus

Finansminister Siv Jensen vil rydde opp og la tollerne gå med pepperspray på jobben. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen vil rydde opp og la tollerne gå med pepperspray på jobben. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen synes det er uproblematisk at tollere bærer pepperspray. Nå vil hun endre reglene, så praksisen blir lovlig og varig.

Jensen har øverste ansvar for tollerne og ga i 2016 tillatelse til et prøveprosjekt der et utvalg tollere fikk bære våpenet fram til 2018, melder NRK.

– Fordi tollerne selv har ønsket å kunne bære pepperspray for å ha trygghet i en tidvis krevende jobbhverdag. Jeg ser ingen grunn til at de ikke skal kunne fortsette å bære pepperspray på jobb, sier Jensen.

Denne uken avslørte NRK at flere tollere fortsatte å bruke pepperspray etter at prosjektet var avsluttet og uten at det var hjemmel for bruken. Tolldirektoratet ønsket først å få tillatelse fra politiet til å ha våpenet, men besluttet deretter å inndra peppersprayen umiddelbart.

Jensen synes saken fremstår unødvendig byråkratisk og vil jobbe med Justisdepartementet for å se hva som skal til for at tollerne får sprayen tilbake.

– Jeg oppfatter at tolletaten aldri har noe ønske om å bryte det regelverket de til enhver tid er underlagt. Det oppstår fra tid til annen gale fortolkninger av regelverket, men da rydder vi opp i det, sier Frp-statsråden.

Nestleder Kari Tanderø Schaug i Norsk Tollerforbund mener pepperspray er viktig for tollernes sikkerhet på jobben.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte