Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 februar 2019 21:30
Del på Facebook
Trond Helleland (H) kom med kraftig kritikk mot Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum under Høyres sentralstyremøte søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Trond Helleland (H) kom med kraftig kritikk mot Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum under Høyres sentralstyremøte søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland innledet Høyres sentralstyremøte med hard skyts mot Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og partiets distriktspolitikk.

Helleland innledet med å snakke om sosialismen, som han betegner som en sentraliseringsideologi, og sa at det er paradoksalt at Sp ønsker å samarbeide med partier på venstresida.

– De som er opptatt av lokalt selvstyre og maktspredning må stille seg spørsmålet: Hvorfor vil slike partier samarbeide med partier som sier de ønsker å sentralisere gjennom sin ideologi – sosialismen, sa Helleland.

Til NTB sier han at ting «sto på vent» i åtte år under den rødgrønne regjeringen på grunn av avstanden mellom Sp og SV.

Mener Vedum ikke forholder seg til fakta

Videre hevdet han at Vedum så bort fra fakta i en debatt om distriktspolitikk.

– Han hadde en veldig klar oppfatning av at denne regjeringen sentraliserte Norge. Det ble faktasjekket, og konklusjonen var at det var helt feil, sa Helleland.

– Da kom Trygve med svar om at «nei, det faktasjekkopplegget var noe tull. Det forflater debatten», la han til.

Han tok også opp opposisjonens kritikk av regjeringens landbrukspolitikk. Han mener opposisjonen går langt i å svartmale situasjonen i distriktene.

Kjemper om samme velgere

Høyre og Sp skal kjempe om mange av de samme velgerne under kommunevalget i høst. Helleland sier angrepet på Vedum ikke kan tolkes som nervøsitet for valgkampen, men mener det er viktig å ta et oppgjør med kritikken som han sier ikke er berettiget.

– Premisset er at vi sentraliserer landet og at det går dårlig i distriktene, men vi kan vise gjennom statistikk og utvikling at det går stikk motsatt vei. Da kan vi ikke la det stå uimotsagt, sier Helleland til NTB.

Helleland mener Sp prøver å fremstille det som at forskjellen på politikken mellom partene er større enn den egentlig er. Han trekker fram motstand mot økt bompengeavgift og økte strømpriser som eksempler på dette.

– Dette er uredelig å si at dette er en politikk som er helt håpløs da man selv har vært med på den i alle år.

Personangrep, ikke sak

– Det virker som at det for Høyre er viktigere å ta personen istedenfor å diskutere saken, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum om kritikken fra Helleland.

Han mener det er lettere å diskutere politisk spill, enn å diskutere den konkrete saken og bruker onsdagens spørretime i Stortinget som eksempel. Der ble statsminister Erna Solberg anklaget for ikke å ta de høye strømprisene på alvor.

– Men også da var det viktigste for Solberg å kritisere meg, sier han.

Vil heller se samarbeid

Trond Helleland åpner for at partiene kan samarbeide istedenfor å drive ordkrig.

– Det er ikke utenkelig at Senterpartiet, når de får tenkt seg om, ser at det er mer å hente på en politikk som bygger samfunnet nedenfra enn en sentralstyrt politikk. I mange henseender er både Sps velgere og politikken de jobber med nærmere vår retning enn en sosialistisk retning, sier han.

Han er tydelig på at det forutsetter at de klarer å bli enige om politikken, og sier Senterpartiet må finne ut om de hører hjemme med «mørkerøde og grønne partier som de kanskje ikke har så mye til felles med» eller i den borgerlige fløyen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse