fbpx
Annonse
Annonse
Carl I. Hagen møter Sylvi Listhaug onsdag for å forklare Oslo Frps syn på sykehusstriden i Oslo. Oslo Frp er motstander av planene om nedleggelse av Ullevål sykehus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Carl I. Hagen møter Sylvi Listhaug onsdag for å forklare Oslo Frps syn på sykehusstriden i Oslo. Oslo Frp er motstander av planene om nedleggelse av Ullevål sykehus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Carl I. Hagen og Oslo Frp vil presse partiets stortingsgruppe til å gå mot helseminister Bent Høie (H) og Helse sørøsts planer om å legge ned Ullevål sykehus.

Hagen, som er gruppeleder for Frp i Oslo bystyre, vil nå aktivere stortingsgruppen i kampen mot planene for et nytt Oslo universitetssykehus. Oslo Frps årsmøte har vedtatt å be regjeringen og Stortinget om å stanse de omstridte sykehusplanene, skriver Dagens Næringsliv.

Helseforetaket og helseministeren vil utvikle sykehuset på Gaustad og Aker, og legge ned virksomheten på Ullevål.

– Vi kan ikke være med på det, sier Hagen til avisen.

Les også: Sykehus legges ned – «pesten» sprer seg

Møte med Listhaug

Ved lunsjtider onsdag møter Hagen og partikollega Aina Stenersen Sylvi Listhaug og partiets helsefraksjon i Stortinget. Listhaug har ikke sagt noe om hvor hun står i debatten om Oslos nye storsykehus, og sier hun vil lytte til Hagen.

– Vi kommer selvsagt til å lytte til deres innspill, da vi vet at engasjementet for denne saken er stor, også i Oslo Frp, skriver Sylvi Listhaug i en kommentar til avisen.

Listhaug gjør det klart at hun har registrert det store engasjementet rundt sykehusstrukturen, og viser til at det er planlagt høring om saken 5. mars. Deretter skal et forslag som pålegger utredning av et Ullevål-alternativ behandles i Stortinget.

Les også: Fakkeltog for Ullevål sykehus i Oslo

Fakkeltog

I januar var det kun Rødt, SV og Senterpartiet som sluttet seg til dette forslaget, men nå har også Venstre gitt forslaget sin tilslutning. Arbeiderpartiet har så langt vært en solid støttespiller for Høie og Høyre. KrFs nyvalgte leder av helsekomiteen på Stortinget, Hans Jørgen Bekkevold, har så langt ikke tonet flagg.

Tirsdag ettermiddag trosset opp mot 500 personer vinterkulda og gikk i fakkeltog mot nedleggelse av Ullevål sykehus og til støtte for en utredning av Ullevål-tomta som stedet der framtidens Oslo-sykehus skal legges. Helsepartiets nestleder og initiativtaker til organisasjonen Redd Ullevål sykehus, Lene Haug, pekte på at en utredning av Ullevål støttes av seks av åtte partier i Oslo bystyre.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte