Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 februar 2019 14:42
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær kan få et gjensyn med sin gamle kollega Eric Cantona i Manchester United. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær kan få et gjensyn med sin gamle kollega Eric Cantona i Manchester United. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britiske bookmakere holder Manchester United-legenden Eric Cantona som favoritt til å bli ansatt som sportsdirektør i klubben.

Dermed er det ikke helt usannsynlig at Cantona og Ole Gunnar Solskjær, som spilte sammen for United på 1990-tallet, kan bli gjenforent på Old Trafford.

Samtidig som det spekuleres i at Solskjær kan få jobben som United-manager permanent, vurderer klubben nemlig å opprette en ny stilling som såkalt «director of football», skriver lokalavisen Manchester Evening News.

Snittoddsen på at Cantona får denne jobben er nå nede i 2. Det betyr at han er spillselskapenes favoritt foran Paul Mitchell (4 i odds), som har vært rekrutteringssjef i Tottenham og Southampton, og tidligere United-keeper og nåværende Ajax-direktør Edwin van der Sar (5 i odds).

Sportslig nedtur

Blant outsiderne til jobben nevnes en annen merittert eks-United-spiller. Snittoddsen på at Gary Neville blir klubbens nye sportsdirektør er 15.

annonse

Det har vært stor misnøye blant Uniteds supportere fordi klubbdirektør Ed Woodward har håndtert spilleroverganger og andre sportslige ting i klubben de siste årene. Under Woodwards ledelse har United tjent mye penger, men sportslig har det ikke vært veldig mye å juble for siden managerlegenden Alex Ferguson ga seg i 2013.

Det har fått mange til å rope etter en sportsdirektør. Og ifølge britiske medier ser det nå ut til at United er enig med supporternes krav.

Klubblegende

Eric Cantona spilte 185 kamper og scoret 82 mål for United før han overraskende la opp med umiddelbar virkning etter 1996/97-sesongen.

Senere ble han ansatt som fotballdirektør hos amerikanske New York Cosmos, en rolle som kan sammenlignes med den han nå skal være aktuell for i United, men Cosmos selv har senere hevdet at Cantona først og fremst fungerte som en promotør og ambassadør for klubben.

Cantona var en helt sentral figur i Uniteds suksesslag på 1990-tallet, og han var kaptein i Solskjærs debutsesong i Manchester United (1996/97). Til sammen scoret de 29 mål i ligaen i sesongen som endte med seriegull for United.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
@Dag Robert BjørsholMøreaksen er listet blant de mest lønnsomme veiprosjektene i NTP. Folk flest, dvs. over 62% i vårt fylke, har stemt ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte