Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 februar 2019 12:51
Del på Facebook
Dette er blitt en vanlig positur for Ole Gunnar Solskjær som Manchester United-manager. Mandag ledet han klubben til nok en seier med 2-0 borte mot Chelsea i FA-cupen. Foto: Matt Dunham)
Dette er blitt en vanlig positur for Ole Gunnar Solskjær som Manchester United-manager. Mandag ledet han klubben til nok en seier med 2-0 borte mot Chelsea i FA-cupen. Foto: Matt Dunham)
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjærs troféjakt i Manchester United lever videre etter 2-0 og en sjelden borteseier mot Chelsea i FA-cupen. I kvartfinalen venter Wolverhampton.

Med hver sin heading gjorde Ander Herrera og Paul Pogba målene før pause i flomlyset på Stamford Bridge, som tradisjonelt har vært en marerittarena for United. Mandagens seier er rødtrøyenes første borte mot Chelsea på ti kamper. Forrige triumf kom i oktober 2012.

Slikt blir lagt merke til i Solskjær-diskusjonen. Mange har lurt på hvordan Manchester United ville respondere på sitt første tap under kristiansunderen, og i London kom storklubben med et ettertrykkelig svar. 0-2-smellen mot Paris Saint-Germain i mesterligaen ble fulgt opp med avansement til FA-cupkvartfinale mot Wolverhampton, som spilles på Molineux i midten av mars.

– Dette var et enormt resultat. Vi måtte tåle kritikk etter PSG-kampen, og i kveld gjorde alle det vi ba om, sa Solskjær til BBC.

– Vi får en ny bortekamp etter Arsenal og Chelsea, men sånn er det. Vi må gjøre det på den harde måten. Wolves er et tøft lag å spille mot, sa han om trekningen etter kampen.

Solskjærs utvalgte var ikke det førende laget i London, men så hvassest ut da de stormet i angrep. Det skulle også vise seg i målprotokollen. Etter en halvtime kunne Herrera ved bakerste stolpe stange inn et presist Pogba-innlegg. Scoringen kom etter en flott United-angrep.

Uredd

Chelsea trillet som vanlig mye ball, men spilte altfor tregt til å skape uro for Manchester United-forsvaret. Like før pause fikk vertene nok et tilbakeslag, og igjen var det et hodemål som ga jubel for de godt over 5000 tilreisende på bortetribunen.

På en ball fra Marcus Rashford stupte Pogba inn Uniteds 2-0-scoring forbi Kepa. Den franske midtbanekjempen kastet seg uredd ned mellom Chelsea-stopperne César Azpilicueta og Antonio Rüdiger. Det skal sies at keeperspillet var svært lite imponerende.

United ble trykket mer bakover i annen omgang, men Chelsea greide aldri å finne en vei tilbake og tenne håpet om en kvartfinalebillett. Nysigneringen Gonzalo Higuaín fikk fryktelige forhold på topp for hjemmelaget, og det hjalp heller ikke å få inn Willian etter en drøy time.

På eget gress noterte Chelsea kun to avslutninger på mål, og begge kom før det første kvarteret var spilt.

– Prestasjonen var fantastisk, og taktikken fungerte. Vi ba midtbanespillerne våre om å presse høyt og komme opp i boksen. Forsvarsspillet i annen omgang var fantastisk, sa Solskjær om Uniteds opptreden.

Revansj

Med seieren fikk United revansjert fjorårets finaletap i FA-cupen. Den gang ble Eden Hazard matchvinner for Chelsea fra straffemerket.

Solskjær har ledet Manchester United til 11 seirer på 13 kamper. For managerkollega Maurizio Sarri øker derimot presset for hver dag som går. Italieneren har ledet Chelsea til flere svake resultater den siste tiden. Nylig ble det 0-6-slakt borte mot serieleder Manchester City.

Sistnevnte skal Chelsea møte igjen i søndagens ligacupfinale på Wembley. Nok en ydmykelse der kan bli skjebnesvangert for Sarri.

United har for øvrig hatt en perfekt rekke i London under Solskjærs ledelse. Siden han tok over manageransvaret i desember har laget vunnet alle sine fire kamper i hovedstaden. Før mandagens seier ble Tottenham (1-0), Arsenal (3-1) og Fulham (3-0) slått i tur og orden.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse