Annonse
Annonse
Høyre-leder og statsminister Erna Solberg går inn i landsmøtehelgen med en god meningsmåling i sekken Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Høyre-leder og statsminister Erna Solberg går inn i landsmøtehelgen med en god meningsmåling i sekken Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

MDG og Høyre fosser fram i ny meningsmåling. Statsminister Erna Solbergs parti går inn i landsmøtehelgen som Norges største.

Høyre går fram hele 4 prosentpoeng til 26,1 prosent, mens MDG mer enn dobler partiets oppslutning i marsmålingen gjennomført av Opinion for FriFagbevegelseDagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå.

Statsminister Erna Solberg (H) er fornøyd med at Høyre er størst.

– Dette er veldig bra. Vi hadde en dupp i februar, det så vi. Det var kanskje mye diskusjon og lite politikk. Vi strålte kanskje ikke akkurat under regjeringsdannelsen. Men jeg ser nå at vi har gjeninntatt mye av det vi mistet i februar og gjort det faktisk enda litt bedre, sier hun til FriFagbevegelse.

MDG-byks

En annen som har grunn til å juble er den eneste MDG-politikeren på Stortinget, Une Bastholm. Hun ville fått med seg ni nye partikolleger på Stortinget dersom denne målingen var et valgresultat.

Partiet, som bykser fram hele 3,8 prosentpoeng, har ikke vært over sperregrensen siden august eller høyere på målingene siden juni 2015.

– Dette er fantastisk motiverende. Det er et økende engasjement for miljø i befolkningen, noe vi ser både gjennom vekst i meningsmålingene de siste månedene og at vi har fått over 800 innmeldinger siden nyttår, sier Bastholm til NTB.

Ap mister velgere

Årsaken til at Høyre for øyeblikket er Norges største parti, skyldes i tillegg til en god måling for partiet, et dårlig Ap-resultat. Arbeiderpartiet går i mars ned hele 3 prosentpoeng til 25,1.

Senterpartiet, Frp, Venstre, Rødt og SV går også tilbake. Venstre er etter lederbråk og landsmøtehelg godt under sperregrensa, helt nede på 2 prosent.

Oppslutning i prosent (endring fra februar i parentes): Ap 25,1 (-3), Høyre 26,1 (+4), Frp 10,6 (-1,2), Sp 12,7 (-1,2), SV 7,1 (-1), Venstre 2 (-0,4), KrF 4,8 (+1,6), MDG 6 (+3,8), Rødt 4,9 (-2,7), Andre 0,8 (+0,2).

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte