Annonse
Mye regn og vått vær meldes i Sør-Norge de nærmeste dagene. Regnjakke, paraply og sydvest bør være obligatorisk påkledning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Mye regn og vått vær meldes i Sør-Norge de nærmeste dagene. Regnjakke, paraply og sydvest bør være obligatorisk påkledning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Været fram mot helgen og til uka vil i store deler av landet være slik det har vært de siste dagene. – Stabilt ustabilt, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

Det er den beste beskrivelsen han kan gi om været de neste dagene. Det betyr i praksis en fortsatt skiftende værtype med lokale variasjoner.

– Lavtrykkene som gir det skiftende været med skylag, regn og deretter perioder med solgløtt og pent vær, vil fortsette i samme bane som den siste tiden, sier Granerød til NTB.

Det er ingen stabile høytrykk på gang.

Våren lar vente på seg

Mange fikk kanskje vårfølelsen i februar, særlig i Sør-Norge, men begynnelsen av mars har vært noe helt annet. Granerød finner det passende å minne om at vi nettopp er i mars måned, og at det fortsatt er lenge til påske, så noe vårvær er ikke på trappene, ennå.

– Det blir en god del skyet vær og nedbør i Sør-Norge i dagene framover, både i helgen og til neste uke. Det vil igjen komme perioder med skydekke der sola kan titte fram. Som vanlig vil nedbøren komme som regn i ytre strøk, mens det i indre strøk vil fortsette med nedbør i form av snø, sier han.

Sørlandet vil framover, som vanlig, få det mildeste været rent temperaturmessig. Noen dager vil det kunne bli såpass som 5–6 varmegrader i løpet av helgen, og kanskje enda varmere i slutten av neste uke. Og nedbør, spesielt i dagene framover og i helgen.

På Vestlandet vil været også fortsette slik som de siste dagene. Noe mildere og solgløtt enkelte steder torsdag før skyene og regnet kommer. Mandagen ser bra ut, men deretter kommer regnet tilbake.

Nord-Norge slipper unna

Midt-Norge og Nord-Norge slipper de store nedbørsmengdene, med relativt lite nedbør i indre strøk av Midt-Norge i dagene framover og temperaturer rundt null eller noen få plussgrader. Her kommer nedbøren først fra midten av neste uke.

– Nord-Norge slipper litt billigere unna, med litt kjøligere luft og temperaturer. Det vil være mye skyet vær og gløtt av sol, og mindre nedbør fram til midten av uka, sier Granerød.

Nordland får relativt milde temperaturer, mens det i Troms og Finnmark vil være minusgrader. Nord-Norge får lite nedbør, og det som måtte komme vil i så fall være snø. Noen steder vil det også være vindfullt.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse