Annonse
– Det er kommet opp argumenter om foreldrepermisjonsordningen som vi mener det er viktig å se på, sier leder Kristin Ørmen Johnsen i Viken Høyre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
– Det er kommet opp argumenter om foreldrepermisjonsordningen som vi mener det er viktig å se på, sier leder Kristin Ørmen Johnsen i Viken Høyre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Fire fylkeslag i Høyre ønsker å endre eller evaluere dagens ordning for foreldrepermisjon, skriver Dagen.

Fredag samles Høyre til landsmøte på Gardermoen. Det er kommet inn en rekke resolusjonsforslag, og flere store fylkeslag tar til nå orde for å endre eller evaluere dagens foreldrepermisjonsordning, melder Dagen.

I dag er foreldrepermisjonen tredelt hvor mor og far disponerer 15 uker hver, mens foreldrene har 16 uker til fri fordeling. Nå foreslår både Viken Høyre, Trøndelag Høyre, Vestfold Høyre og Telemark Høyre at regjeringen ser på permisjonsreglene på nytt.

Viken Høyre mener foreldrepermisjonsordningen bør evalueres og foreslår følgende: «Høyre vil be regjeringen evaluere konsekvensene av tredelingen av fødselspermisjonen og vurdere å gå tilbake til en fedrekvote på 10 uker».

– Det er kommet opp argumenter som vi mener det er viktig å se på. Dette gjelder særlig at systemet er for rigid, sier stortingsrepresentant og leder i Viken Høyre, Kristin Ørmen Johnsen.

Da tredelingen av foreldrepermisjonen var oppe i Stortinget var det bare KrF som stemte mot.

– Det er familiene som er de beste til å bestemme dette, de ser helheten og vet hva som fungerer i deres hverdag, sier Jorunn Gleditsch Lossius, som er familiepolitisk talsperson for KrF.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse