10 lærlinger i kokk og servitørfagene fra Møre og Romsdal er i en tre ukers periode i mars/april på hospitering i Paris. Fra Nordmøre er lærlinger i lærebedriftene Angus Gaupset, Smia Restaurant og Angvik Hotel representert.
Internasjonaliseringsprosjektet «Skills for the Future 2018-2020 er et samarbeid mellom Opplæringskontoret for Hotell, Restaurant- og Matfag, Fylkeskommunen og Erasmus+ som er finansiert av EU, der Norge deltar som en del av EØS avtalen.
Lærlingene skal i to uker hospitere ved forskjellige restauranter i sentrum av Paris. Siste uken går turen sydover mot Lyon, gastronomihovedstaden i Frankrike. På vei dit skal lærlingene innom fagskoler både i Champagne og Beaujolais for kursing i vin og mat.
Det er tre servitørlærlinger og syv kokkelærlinger fra forskjellige lærebedrifter i Kristiansund, Molde, Ålesund og Angvik deltar.
I tillegg til den faglige biten, vil lærlingene få et innblikk i fransk arbeidsliv og kultur. En mottakelse i den Norske ambassade i Paris hører også med. Hospiteringen er tilrettelagt av Kjøkken- og restaurantsjef Jan Roger Blø, ved Molde Fjordstuer og Gilles Farmelart, som er prosjektets tilrettelegger og kontaktperson i Paris.
Deltakere er:
Kokker:
- Filmon Kebedom • Angus Gaupset, Kristiansund
- Øyvind Steen • Smia Restaurant, Kristiansund
- Kjetil Klokset • Molde Fjordstuer, Angvik
- Elise Baardset Hovland • Angvik Hotell, Angvik
- Fredrik Lie • Hotel Brosundet, Ålesund
- Torkel Aase • Ålesund sykehus, Ålesund
- Gro Belsaas • Scandic Seilet Hotel, Molde
Servitører:
- Hanne Grønseth Holm • Angvik Hotell, Angvik
- Mats O.Husøy • Molde Fjordstuer, Molde
- Leif Jørgen Fornes • Scandic Seilet Hotel, Molde