Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
Steinar Melby
19 mars 2019 09:35
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10 lærlinger i kokk og servitørfagene fra Møre og Romsdal er i en tre ukers periode i mars/april på hospitering i Paris.  Fra Nordmøre er lærlinger i lærebedriftene Angus Gaupset, Smia Restaurant og Angvik Hotel representert.

Internasjonaliseringsprosjektet «Skills for the Future 2018-2020 er et samarbeid mellom Opplæringskontoret for Hotell, Restaurant- og Matfag, Fylkeskommunen og Erasmus+ som er finansiert av EU, der Norge deltar som en del av EØS avtalen.

Lærlingene ankommer Paris. Foto: Torsten ConradsLærlingene ankommer Paris. Foto: Torsten ConradsLærlingene skal i to uker hospitere ved forskjellige restauranter i sentrum av Paris. Siste uken går turen sydover mot Lyon, gastronomihovedstaden i Frankrike. På vei dit skal lærlingene innom fagskoler både i Champagne og Beaujolais for kursing i vin og mat.

Det er tre servitørlærlinger og syv kokkelærlinger fra forskjellige lærebedrifter i Kristiansund, Molde, Ålesund og Angvik deltar.

I tillegg til den faglige biten, vil lærlingene få et innblikk i fransk arbeidsliv og kultur. En mottakelse i den Norske ambassade i Paris hører også med. Hospiteringen er tilrettelagt av Kjøkken- og restaurantsjef Jan Roger Blø, ved Molde Fjordstuer og Gilles Farmelart, som er prosjektets tilrettelegger og kontaktperson i Paris.

Deltakere er:

Kokker:
  • Filmon Kebedom • Angus Gaupset, Kristiansund
  • Øyvind Steen • Smia Restaurant, Kristiansund
  • Kjetil Klokset • Molde Fjordstuer, Angvik
  • Elise Baardset Hovland • Angvik Hotell, Angvik
  • Fredrik Lie • Hotel Brosundet, Ålesund
  • Torkel Aase • Ålesund sykehus, Ålesund
  • Gro Belsaas • Scandic Seilet Hotel, Molde
Servitører:
  • Hanne Grønseth Holm • Angvik Hotell, Angvik
  • Mats O.Husøy • Molde Fjordstuer, Molde
  • Leif Jørgen Fornes • Scandic Seilet Hotel, Molde
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøEg har sagt at KS2 må oppdaterast for endring av kostnadsnivået i prosjektet der KS2 rapporten frå 2023 er etter ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrMener du for alvor at en KS2-analyse må kvalitetssikres på nytt bare på grunn av prisstigning?
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøDersom du er så enfoldig at du trur at der ikkje har vore prisstigning etter 2022 og fram til ein ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrHvor lang tid går det før en må oppdatere KS2-analysen datert mars 2023 fordi den er utgått på dato og ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøPkt 8.4 første avsnitt. Må i det minste oppdaterast for ikkje å villeie Finansdepartementet og Stortinget 
Terje Sundsbø 1 dager siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrNår går holdbarhetsdatoen for KS2-analysen ut?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse