Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
19 mars 2019 09:35
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10 lærlinger i kokk og servitørfagene fra Møre og Romsdal er i en tre ukers periode i mars/april på hospitering i Paris.  Fra Nordmøre er lærlinger i lærebedriftene Angus Gaupset, Smia Restaurant og Angvik Hotel representert.

Internasjonaliseringsprosjektet «Skills for the Future 2018-2020 er et samarbeid mellom Opplæringskontoret for Hotell, Restaurant- og Matfag, Fylkeskommunen og Erasmus+ som er finansiert av EU, der Norge deltar som en del av EØS avtalen.

Lærlingene ankommer Paris. Foto: Torsten ConradsLærlingene ankommer Paris. Foto: Torsten ConradsLærlingene skal i to uker hospitere ved forskjellige restauranter i sentrum av Paris. Siste uken går turen sydover mot Lyon, gastronomihovedstaden i Frankrike. På vei dit skal lærlingene innom fagskoler både i Champagne og Beaujolais for kursing i vin og mat.

Det er tre servitørlærlinger og syv kokkelærlinger fra forskjellige lærebedrifter i Kristiansund, Molde, Ålesund og Angvik deltar.

I tillegg til den faglige biten, vil lærlingene få et innblikk i fransk arbeidsliv og kultur. En mottakelse i den Norske ambassade i Paris hører også med. Hospiteringen er tilrettelagt av Kjøkken- og restaurantsjef Jan Roger Blø, ved Molde Fjordstuer og Gilles Farmelart, som er prosjektets tilrettelegger og kontaktperson i Paris.

Deltakere er:

Kokker:
  • Filmon Kebedom • Angus Gaupset, Kristiansund
  • Øyvind Steen • Smia Restaurant, Kristiansund
  • Kjetil Klokset • Molde Fjordstuer, Angvik
  • Elise Baardset Hovland • Angvik Hotell, Angvik
  • Fredrik Lie • Hotel Brosundet, Ålesund
  • Torkel Aase • Ålesund sykehus, Ålesund
  • Gro Belsaas • Scandic Seilet Hotel, Molde
Servitører:
  • Hanne Grønseth Holm • Angvik Hotell, Angvik
  • Mats O.Husøy • Molde Fjordstuer, Molde
  • Leif Jørgen Fornes • Scandic Seilet Hotel, Molde
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse