Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
29 mars 2019 15:32
Del på Facebook
Elevrådet på Allanengen: Khalil Alomar, Sille Melsom, Sara Røsand, Vetle Øyen, Selma Ravnum-Adi (leder), Medhanie Okbaj, Ingeborg Ravnum Aspen og Marie Wirum Nordeide. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Elevrådet på Allanengen: Khalil Alomar, Sille Melsom, Sara Røsand, Vetle Øyen, Selma Ravnum-Adi (leder), Medhanie Okbaj, Ingeborg Ravnum Aspen og Marie Wirum Nordeide. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fra Kristiansund kommune får vi vite at kommunen deltar på en nasjonal satsing som heter Læringsmiljøprosjektet. Målet er å forbedre læringsmiljøet og redusere mobbingen på skolene og ellers i kommunen.

Det er et tilbud til kommuner som ønsker å jobbe med læringsmiljø, forebygging, avdekking og håndtering av mobbing, i tillegg til regelverk, ledelse og organisasjonsutvikling.

Læringsmiljøprosjektet varer i to år, og innebærer at skolene får veiledning fra fagpersoner fra Læringsmiljøsenteret og erfarne skole- og barnehagefolk.

Kristiansund kommune deltar med tre av sine skoler: Allanengen, Atlanten ungdomsskole og Frei ungdomsskole. Skolene får faglig påfyll, og PP-tjenesten er en aktiv del av prosjektet. Elever og foreldre skal involveres. Kompetansen skolene får, skal overføres til de andre skolene i Kristiansund.

Skolene skal utvikle et godt læringsmiljø med gode rutiner for å avdekke og løse mobbesaker. Skolene skal vite hvilke grep som er nødvendige for å utvikle en lærende organisasjon. Kommuner som deltar i læringsmiljøprosjektet kan vise til svært positive resultater knyttet til reduksjon av mobbing på skoler som deltar.

Temaet læringsmiljø skal inn i årshjulet for skole og skolene skal blant annet gjennomføre mobbeundersøkelsen Spekter årlig. Elevrådet skal ha møte med alle klasser der tema er læringsmiljø og hvordan få til et trygt og godt læringsmiljø. Dette skal årlig inn på alle foreldremøter.

Det jobbes også med å få frivillige organisasjoner inn i prosjektet.Det blir temamøte om mobbing den 03.april 2019, hvor Hovedutvalg for skole, barnehage og kultur, Ungdomsrådet og Kommunalt Foreldreutvalg er invitert inn.

Skoleeier og rektorene på de tre skolene vil fortelle om hvordan de jobber for å få et trygt og godt læringsmiljø for alle elever, og vil ha innspill fra politikere og foreldre i dette arbeidet.

Læringsmiljøprosjektet gir markant nedgang i mobbing
Læringsmiljøprosjektet - støtte fra eksterne veiledere
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Ansgar Dypbukt 11 timer siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse