Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 mai 2019 21:45
Del på Facebook
Flere selskaper bryter eller reduserer sitt samarbeid med kinesiske Huawei etter at USA har innført forbud mot å handle med selskapet. Foto: Paul White/ AP / NTB scanpix
Flere selskaper bryter eller reduserer sitt samarbeid med kinesiske Huawei etter at USA har innført forbud mot å handle med selskapet. Foto: Paul White/ AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den japanske teknologiselskapet Panasonic opplyser at de stanser deler av forretningssamarbeidet med kinesiske Huawei som følge av USAs handelsforbud.

I en uttalelse fra Panasonic torsdag heter det at forsendelser med bestemte typer komponenter er stanset for at selskapet skal opptre i overensstemmelse med de amerikanske restriksjonene som er innført.

– Panasonic har instruert sine ansatte til å stanse handelen med Huawei og 68 datterselskaper som er omfattet av det amerikanske forbudet, skriver selskapet i uttalelsen.

Det som stanses er handelen med spesielle varer som er satt sammen med 25 prosent eller mer av materialer eller med teknologi, som stammer fra USA, skriver Reuters.

Tidligere denne uken ble det kjent at både Google og prosessor-produsentene Qualcomm, Intel og Broadcom vil føye seg etter president Donald Trumps ordre om å kutte båndene til den kinesiske telekomgiganten. Onsdag meldte den BBC at også IT-selskapet ARM vil kutte forbindelsene til Huawei.

Presidenten har i praksis gitt amerikanske selskaper forbud mot å forsyne Huawei med komponenter. I tillegg kan Huawei bli tvunget til å droppe operativsystemet Android fra sine telefoner.

Britiske EE og Vodafone opplyste onsdag at de innstiller forhåndssalget av nye 5G-mobiler fra Huawei. Samtidig ble det kjent at to av Japans største mobilselskap, KDDI og SoftBank Corp, legger lanseringen av nye 5G-mobiler på is.

Bakgrunnen for forbudet er at Trump mener at bruk av Huaweis produkter kan innebære en nasjonal sikkerhetsrisiko på grunn av selskapets bindinger til kinesiske myndigheter.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse