Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
12 august 2019 16:47
Del på Facebook
Trond Giske avsluttet Kristiansundsbesøket med å se KBK spille jevnt med Odd på Kristiansund Stadion. Fra venstre Trond Giske, Stein Vidar Gjøstøl og Arne Grødahl.
Trond Giske avsluttet Kristiansundsbesøket med å se KBK spille jevnt med Odd på Kristiansund Stadion. Fra venstre Trond Giske, Stein Vidar Gjøstøl og Arne Grødahl.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmørsvennen Trond Giske var på besøk i Kristiansund i går, søndag. Her fikk han møtt partifeller, velgere, andre politisk interesserte og fikk sett KBK som spilte jevnt mot laget på topp tre på tabellen, Odd.

I møte med partifeller og velgere sa han at politikk dreier seg om de store linjene. Det er masse enkeltsaker, men politisk må de svares ut fra en ideologisk plattform. Og man må ikke minst svare ut det som folk etterspør. Politikere må vise at de har to ører.

Forbedrede kommunikasjoner mot Trøndelag

Han snakket også om mulighetene næringslivet har når det gjelder samarbeid mellom region Nordmøre og særskilt Trøndelags blomstrende næringsliv på Hitra og Frøya. Her må politikerne bidra for å tilrettelegge bedre kommunikasjoner. En fergeforbindelse mellom Aure og Hitra som nå ser ut til å komme på plass, ble sett på som svært positivt. Trond delte også visjoner om hyppigere og bedre hurtigbåtanløp som var tilpasset reisebehov og korresponderende tilbud fra Kvernberget Kristiansund Lufthavn. – Det er langt fra Frøya til Værnes, understreket han.

Nordmøre til Trøndelag

På spørsmål om bytte av region svarte Trond Giske litt avvæpnende. – Jeg vil ikke være en trøndersk imperialist som skal ta over deler av Møre og Romsdal. Jeg vil også understreke at vi akkurat har hatt en regionsprosess hvor de to Trøndelagsfylkene er slått sammen og det trengs arbeidsro til å fullføre den prosessen. Initiativ må i tilfelle komme fra kommuner på Nordmøre, fortsatte han. Så får vi ta det derfra hvis det dukker opp. Samtidig smilte han og brukte de samme ordene som Hitraordfører Ole L. Haugen. Det er ikke tvil om at vi er samme folket. Samme lynne. Samme kultur fortsatte han.

I forlengelse av dette sa Arbeiderpartiets nestleder i Kristiansund, Arne Grødahl, at Kristiansund Arbeiderparti går til valg på at det straks etter valget foreslås sonderinger og samtaler med Trøndelag, og at det i tilfelle settes i gang så raskt som mulig. Samtidig skal velgerne i Kristiansund bli hørt på om en regionsøknad skal sendes. Til syvende og sist er det Stortinget som bestemmer etter at søknad er sendt, avsluttet han.

Kulturfabrikken

Trond Giske lot seg imponere over prosjektet Kulturfabrikken og sa at det tente en gammel kulturministers hjerte å høre om et slikt prosjekt. Giske sa at han kjente godt til Kristiansund som kulturby av rang, også ved mange tidligere besøk ved ulike kulturtilstelninger og berømmet byen for å ha fostret musikere på løpende bånd. – Med etablering av Kulturfabrikken har Kristiansund et unikt prosjekt som kan være til etterfølgelse for resten av landet. En kulturens ballbinge hvor unge får prøve seg og lære av de mer erfarne. En god treningsarena og et sted for fine kulturopplevelser, sa han.

Campus Kristiansund

Campus Kristiansund var også en sak som Trond Giske var opptatt av. – Det er vanskelig å forstå hvor viktig dette blir for Kristiansund sa han. Her vil vi få utdannet den kompetansen som gjør at næringslivet vil blomstre videre i regionen. Giske var her raus med skryt for den jobben ordfører Kjell Neergaard har gjort over tid i møter både med både regjeringsapparat og mot Stortinget. Den samme gode jobben er også gjort mot høyskoler og fylkeskommune fortsatte han og spådde gode tider for Nordmøre framover. – Det er moro å være tilbake og oppdage den optimismen som preger byen nå, i forhold til for få år tilbake.

Etter at Trond dro sa en av tilhørerne følgende: «Trond var suveren idag. Veldig lyttende. Aldri trodd jeg skulle få en så god prat som jeg fikk. Det er lenge siden jeg har hørt en av toppene i Ap, der man kunne kjenne seg igjen på grasrota.» – Idag ble grunnfjellet synliggjort, avsluttet Stein Watten.

Dagen for Trond Giske ble avsluttet på KBK kamp hvor han fikk med seg et KBK poeng mot Odd. Det vanket mye skryt til det KBK har fått til og han la ikke skjul på at han var glad for at KBK med dette poenget hjalp sitt eget lag, RBK.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse