Annonse
Annonse
Coveret på Odins debutalbum.
Coveret på Odins debutalbum.

I dag er dagen da Odin Landbakk og Claudia Scott slipper henholdsvis debutalbum og ny singel.

Gitaristen Odin Landbakk fikk sitt gjennombrudd da han som 13-åring vant Norske Talenter på elgitar. Den venstrehendte og nå 17 år gamle Odin kaller plata si «Speilvendt». Albumet har han laget sammen med Claudia Scott som har skrevet 7 av 10 låter sammen med Odin. Hun er også  produsent og bidrar med ulike gitarer og kor. 

Det er en mer behersket og selvsikker 17-åring som kommer tilbake i offentligheten. De som forventer lynrask gitarfart og oppvisning i virtuositet må nok venne seg til en modnere gitarist. 

– Da jeg var 13 år var det viktig å vise at jeg mestret det tekniske på gitaren. Norske Talenter handlet om å underholde, begeistre og imponere. Nå føler jeg mer på hva tonene kan gjøre for låtene mine, sier Odin Landbakk. 

IMG 4281Odin Landbakk og Claudia Scott slipper henholdsvis debutalbum og ny singel i dag, 6. september 2019. Foto: Rocksport Booking

Odin og Claudia møttes gjennom felles manager i 2016, og oppdaget at begge liker den samme musikken. Sammen har de skrevet syv av albumets ti låter. 

– Uttrykket ligger i landskapet der mesterne i Stones, The Band, Eagles og Quo holdt til på 70-tallet, og hvor Telecaster’n formet den gromme gitarlyden. Albumtittel henspiller på at Odin er venstrehendt og det meste har gjør i livet blir derfor speilvendt av alle andre, sier Reidun Berntsen i Rocksport Booking.

«Speilvendt» har blitt et slags konseptalbum der tekstene gjenspeiler begrepet «tid».  «Jeg skriver om å ikke kaste bort tid og energi på feil ting i livet, og at vår generasjon ikke har noe tid å miste i miljøsaken», sier Odin. 

Musikerne på albumet er Jørun Bøgeberg (tidl. a-ha) bass, Olaf Olsen (Bigbang) trommer, og Claudia Scott, diverse gitarer og kor. Med sin tilstedeværelse bidrar de til at plata føles som en solid debut for artisten. Odin synger, spiller gitarer, hammond C3, synth og mandolin.

Speilvendt er spilt inn i Velvet Recording, mikset av Frode Martinsen og mastret av Henning Bortne. Albumet gis ut på Rocksport Music og blir distribuert av Musikkoperatørene.

Speilvendt kommer ut fysisk i dag den 6. september 2019, som LP i hvit vinyl, utbrettscover, tekster i innerpose og CD vedlagt i plastlomme. Albumet slippes digitalt 4. oktober 2019.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte