Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
06 september 2019 09:35
Del på Facebook
Coveret på Odins debutalbum.
Coveret på Odins debutalbum.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag er dagen da Odin Landbakk og Claudia Scott slipper henholdsvis debutalbum og ny singel.

Gitaristen Odin Landbakk fikk sitt gjennombrudd da han som 13-åring vant Norske Talenter på elgitar. Den venstrehendte og nå 17 år gamle Odin kaller plata si «Speilvendt». Albumet har han laget sammen med Claudia Scott som har skrevet 7 av 10 låter sammen med Odin. Hun er også produsent og bidrar med ulike gitarer og kor.

Det er en mer behersket og selvsikker 17-åring som kommer tilbake i offentligheten. De som forventer lynrask gitarfart og oppvisning i virtuositet må nok venne seg til en modnere gitarist.

– Da jeg var 13 år var det viktig å vise at jeg mestret det tekniske på gitaren. Norske Talenter handlet om å underholde, begeistre og imponere. Nå føler jeg mer på hva tonene kan gjøre for låtene mine, sier Odin Landbakk.

IMG 4281Odin Landbakk og Claudia Scott slipper henholdsvis debutalbum og ny singel i dag, 6. september 2019. Foto: Rocksport Booking

Odin og Claudia møttes gjennom felles manager i 2016, og oppdaget at begge liker den samme musikken. Sammen har de skrevet syv av albumets ti låter.

– Uttrykket ligger i landskapet der mesterne i Stones, The Band, Eagles og Quo holdt til på 70-tallet, og hvor Telecaster’n formet den gromme gitarlyden. Albumtittel henspiller på at Odin er venstrehendt og det meste har gjør i livet blir derfor speilvendt av alle andre, sier Reidun Berntsen i Rocksport Booking.

– «Speilvendt» har blitt et slags konseptalbum der tekstene gjenspeiler begrepet «tid».  Jeg skriver om å ikke kaste bort tid og energi på feil ting i livet, og at vår generasjon ikke har noe tid å miste i miljøsaken, sier Odin.

Musikerne på albumet er Jørun Bøgeberg (tidl. a-ha) bass, Olaf Olsen (Bigbang) trommer, og Claudia Scott, diverse gitarer og kor. Med sin tilstedeværelse bidrar de til at plata føles som en solid debut for artisten. Odin synger, spiller gitarer, hammond C3, synth og mandolin.

Speilvendt er spilt inn i Velvet Recording, mikset av Frode Martinsen og mastret av Henning Bortne. Albumet gis ut på Rocksport Music og blir distribuert av Musikkoperatørene.

Speilvendt kommer ut fysisk i dag den 6. september 2019, som LP i hvit vinyl, utbrettscover, tekster i innerpose og CD vedlagt i plastlomme. Albumet slippes digitalt 4. oktober 2019.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse