Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
06 september 2019 07:11
Del på Facebook
Fylkesleder fortviler over kunnskapsløse politikere. Henning Van Duffel i Liberalistene. Foto: Liberalistene
Fylkesleder fortviler over kunnskapsløse politikere. Henning Van Duffel i Liberalistene. Foto: Liberalistene
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesleder fortviler over kunnskapsløse politikere, skriver partiet i en pressemelding.

På Dyregod-dagene i Batnfjordsøra samlet de politiske partiene seg til debatt. Debattens siste hovedtema var arbeidsplasser på Nordmøre. Fylkesleder i Liberalistene var også til stede, men hadde forventet bedre av mange etablerte parti.

– Men mer enn et håp og et ønske for flere arbeidsplasser på Nordmøre ytret de fleste partiene ikke. Nesten ingen klarte å formulere fasit på problemstillingen. Det var derimot mye frem og tilbake mellom regjeringspartiene og opposisjonspartiene, sier Henning Van Duffel.

Les også: Skjevfordelingen mellom fogderi i Møre og Romsdal i forhold til offentlige arbeidsplasser

Han trekker frem at mange politikere vil ha løsninger for det nødlidende distriktet og at de vil stanse favoriseringa av Sunnmøre, men ifølge ham vil de framstå som maktesløse som en unnskyldning for å ikke ta opp ansvar selv.

– De benytter seg av argumentet at Solberg-regjeringen har sentralisert mange oppgaver og har ignorert enstemmige vedtak gjort på fylkestinget. Det kan godt stemme, men det er egentlig ikke hele saken, hevder Van Duffel.

– Pussig nok, da jeg la til at man burde lage en ambisiøs næringsplan for å gjøre det mer attraktivt for private bedrifter å etablere seg i fylket, våknet de borgerlige partiene som til da bare kjørte seg fast i en diskusjon om statlige arbeidsplasser. Man kan være uenig med det vi foreslår, men næringspolitikk er faktisk en viktig fylkeskommunal oppgave, sier han.

Van Duffel er dessuten ikke så trygg på at representantene forstår grunnleggende politiske konsepter. – Jeg hadde en liten diskusjon med KrF i debattens etterkant. Representanten stod på at at regjeringa og fylkeskommunen burde skape statlige arbeidsplasser innenfor helsesektoren, men var uenig med meg at det skulle suppleres med et privat tilbud. Ikke fordi hun var uenig i løsningen i seg selv, men rett og slett fordi hun ikke skjønte hva det innebærer. Også hele poenget med stykkprisfinansiering skjønte hun ikke, står det.

Liberalistenes fylkesleder syns at fylkespolitikerne skal krysse riksgrensen og samle på kunnskap før de trer i debatt. Han tror det er den eneste måten å få inn bedre ideer i fylkespolitikken. I tillegg ønsker han flere ungdommer inn og færre «gamle» i kommunestyrene og på fylkestinget, uavhengig av politisk farge.

– Man trenger ikke nødvendigvis innføre utenlandske konsepter. Jeg sier heller ikke at alt i utlandet er saliggjørende for fylket. Men det blir fort snevre debatter mellom kamferdropspolitikere. Og deres lange erfaring kompenserer for lite for kunnskapsmangelen. Vår felles hovedoppgave er å forhindre at flere ungdommer forlate distriktet. Det må bli kult igjen å bo i fylket, avslutter Van Duffel.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse
Klippfiskadagan 2023

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Frihet til å kunne velge bilen
Men hvorfor mener Frank Sve og Frp at bilistene ikke skal kunne ferdes når de vil, men måtte vente på ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte