Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
03 oktober 2019 10:15
Del på Facebook
Fra venstre: Line Ekanger fra aPoint, rådmann Arne Ingebrigtsen, Monicha Seternes og Helge Hegerberg er godt fornøyd  med avtalen om visningssenter i Kristiansund. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Fra venstre: Line Ekanger fra aPoint, rådmann Arne Ingebrigtsen, Monicha Seternes og Helge Hegerberg er godt fornøyd  med avtalen om visningssenter i Kristiansund. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Måsøval Fiskeoppdrett og Kristiansund kommune går sammen for å etablere et visningssenter og et visningsanlegg for laks i Kristiansund. Etableringen skal gi publikum et unikt og levende innblikk i oppdrettsnæringen, og man har som mål å skape en møteplass for næringsliv, publikum og studenter.

Etter flere måneder med sonderinger blir det i dag kjent at Måsøval Fiskeoppdrett og Kristiansund kommune etablerer et visningssenter for akvakultur i Campus Kristiansund.

Måsøval Fiskeoppdrett fra Frøya vil stå som søker om visningstillatelse. De gleder seg over det positive samarbeidet med kommunen og ser frem mot å etablere seg med en tydeligere profil i Kristiansund. Selskapet har i dag to oppdrettslokaliteter i Kristiansund.

– En etablering av et visningssenter for laks i Campus åpner for unike muligheter for formidling og tilrettelegging for publikum. Vi skal samarbeide med profesjonelle aktører for å sikre en god og interessant formidling av en spennende næring. Vi er glade for samarbeidet med Kristiansund kommune og ser frem imot å etablere oss i Campus med både kontorplasser og et unikt visningssenter som vi mener vil bli en turistattraksjon i Kristiansund, sier Miljø- og utviklingsleder Monicha Seternes fra Måsøval.

Selskapet har anslått en investering på flere titalls millioner kroner i visningsanlegget og visningssenteret i en periode på 10 år, og har som mål at overskudd fra visningstillatelsen skal komme senteret og publikum til gode.

– Å kunne etablere et visningssenter i en kompetansehub som Campus vil også åpne unike muligheter for synergier og samarbeid, sier Monicha Seternes. Vi ønsker å skape et senter hvor pågående forskning og spennende, nyutviklet teknologi fra lokale og regionale havbruksmiljøer får mulighet til å vise seg frem.

Formålet med etableringen er å gi publikum et innblikk i havbruksnæringen gjennom et solid og levende utstillingsvindu. Man har ambisjoner om å skape et senter som i tillegg til å vise laksens utvikling og reise gjennom attraktivt og interaktivt design, blir en plattform for lokalt næringsliv.

– Næringslivet i Kristiansund er både kompetent og innovativt, og man har en rekke spennende bedrifter som kan vise frem interessante havromsrelaterte prosjekter og teknologier, sier Helge Hegerberg, rådgiver i Kristiansund kommune.

Visningssenteret skal lokaliseres på kaikanten i første etasje av Campus Kristiansund, og skal bidra til å skape liv og røre på Campus og i sentrum.

– Campusprosjektet er svært positiv til dette initiativet, sier prosjektleder for Campus Kristiansund, Roland Mauseth. Foreløpig er det avsatt et areal på 300 kvadratmeter til senteret.

– Vi har en visjon om at Campus skal bli en naturlig forlengelse av bykjernen, og ved etableringen av et publikumsrettet visningssenter i første etasje kan vi virkelig lykkes med dette, sier Mauseth.

Første steg for visningssenteret er nå en politisk godkjenning i Kristiansund kommune.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse