Tidligere i år vedtok Kristiansund og Frei Fiskarlag, Aure og Tustna Fiskarlag og Smøla Fiskarlag å slå seg sammen til ett lokallag.
Mandag 2. desember var medlemmer og gjester samlet til det første ordinære årsmøtet i laget.
Foruten ordinære årsmøtesaker sto bl.a. Kvotemeldingen, krepsefiske, turistfiske og giftdeponi på Rausand på sakskartet.
Gjester fra Norges Råfisklag og Bud og Hustad Forsikring orienterte om marked og virksomhet.
Jan Erik Strøm fra Norges Råfisklag rapporterte om et nytt rekordår, - det sjette på rad, til 12,5 mrd. Det har vært rekordpriser på både torsk og sei. Nordmørsfiskerne leverer i 2019 hvitfisk for omlag 268 millioner. 2019 tegner til å bli det første året hvor norsk sjømateksport passerer 100 millarder. Økte kvoter, lav lagerbeholdning og gunstig valuta gjør at utsiktene også for 2020 ser lyse ut. Et et usikkerhetsmoment kan være BREXIT, men aktørene ser ut til å ha rigget seg for flere scenarioer.
- Brexit kan skape trøbbel Brexit kan skape trøbbel
- Jan Erik Strøm fra Norges Råfisklag Jan Erik Strøm fra Norges Råfisklag
https://ksu.no/artikler/ksu-no/98936-forste-ordinaere-arsmote-i-nye-nordmore-fiskarlag#sigProId25eccdadd0
Markedssjef i Bud og Hustad Forsikring, Ingve Drågen, rapporterte om fortsatt vekst i det gjensidige forsikringsselskapet (eies delvis av fiskerne). BH har nå en omsetning på godt over 100 millioner og forsikrer bl.a. fiskebåter, fraktebåter, brønnbåter og arbeidsbåter. «Flinke» fiskere og sjøfolk holder lav skadefrekvens, noe som gjør at det årlig tilbakebetales omlag 5 % av forsikringspremien.
Drågen orienterte også om nye tilskudd til nye sikkerhetsutstyr.
På det lokale plan ble organisasjonsstruktur, profilering og rekruttering diskutert i laget.
Interimstyret ble stort sett gjenvalgt over hele linja. Lars Erik Hopmark fortsetter som lagets leder.