Annonse
Annonse
Ordfører Kjell Neergaard og administrerende direktør Asle Rønning har signert  samarbeidsavtale. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune
Ordfører Kjell Neergaard og administrerende direktør Asle Rønning har signert  samarbeidsavtale. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune og Måsøval fiskeoppdrett signerte denne uken en samarbeidsavtale om visningssenter tilknyttet Campus Kristiansund. Avtalen ble signert på Måsøval sitt hovedkontor på Frøya.

Det melder Kristiansund kommune i en pressemelding i dag.

Tidligere i høst ble det kjent at samarbeidet var innledet.  Etableringen skal gi publikum et unikt og levende innblikk i oppdrettsnæringen, og man har mål om å skape en møteplass for næringsliv, publikum og studenter. Visningssenteret skal inn i Campus og vil være på rundt 350 kvadratmeter, spekket med det siste av visningsteknologi.

– En etablering av et visningssenter for laks i Campus åpner for unike muligheter for formidling og tilrettelegging for publikum. Vi skal samarbeide med profesjonelle aktører for å sikre en god og interessant formidling av en spennende næring. Vi er glade for samarbeidet med Kristiansund kommune og ser fram imot å etablere oss i campus med både kontorplasser og et unikt visningssenter som vi mener vil bli en turistattraksjon i Kristiansund, sier miljø- og utviklingsleder Monicha Seternes fra Måsøval.

Måsøval investerer flere titalls millioner kroner i visningsanlegget og visningssenteret over 10 år, og har som mål at overskudd fra visningstillatelsen skal komme senteret og publikum til gode.

Med dagens signering er man enda ett steg lengre i arbeidet med en felles søknad om en visningskonsesjon. Søknaden om konsesjonen skal behandles hos Fiskeridirektoratet.

– Jeg er svært glad for at vi har Måsøval med på laget. Vi har mange felles verdier og ønsker å styrke campus med et topp visningsanlegg for oppdrett. Nå kjører vi på og satser på et positivt svar på konsesjonssøknaden, sier ordfører Kjell Neergaard.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte