fbpx
Annonse
Annonse
Bjarte Helland
Ytring
14 april 2021 09:46
Illustrasjonsfoto: Pressmaster
Illustrasjonsfoto: Pressmaster
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av Bjarte Helland, nestleder Industri- og Næringspartiet

Vi er i skrivende stund inne i en demokratisk utfordrende tid, vi har en pågående pandemi med de naturlige begrensninger dette medfører. Den demokratiske prosessen må gå videre uavhengig av dette.

I den forbindelse er det essensielt for at demokratiet skal kunne vedlikeholdes at våre nasjonale og lokale mediehus er sin oppgave voksen.

Vårt land har tradisjon for et åpent og demokratisk valg, vi ser i disse dager store utfordringer med å kunne driver tradisjonell valgkamp fram mot 13. september 2021. Hovedårsaken er pandemiutbruddet som oppstod i 2020, og konsekvensene av at det har vært en utfordrende pandemi å slå ned. Her er det nå ekstra viktig at våre medier, nasjonalt og lokalt, tar et sikkert grep for å sørge for at demokratiet blir opprettholdt. Ved å ikke favorisere det som er definert som de parlamentariske partier, altså de som allerede er representert på Stortinget. Dette valgåret stiller 19 partier med lister i alle fylkeskretser, noe som er rekordhøyt, og av disse er det bare 9 som er parlamentarisk representert.

Enkelte nyhetsmedier som er definert som nasjonale, har kommet med klare tilbakemeldinger til «oss små», om at det ikke er aktuelt å vie oss nevneverdig med omtale i sine debatter eller programmer. De små lokale avisredaksjonene derimot har viet mye oppmerksomhet og gitt rom for også de mindre partiene. At leder av politisk avdeling i NRK kan uttale at de anser oss som politisk irrelevante og uinteressante, ser jeg som et stort demokratisk problem. Det er forståelig at ikke alle 19 partiledere skal i en felles debatt, men å vie spesiell oppmerksomhet til bare noen få er og forblir et stort demokratisk problem.

I hovedsak så legges da den demokratiske prosessen vi i Norge er så stolt av, i en sterkt begrenset og selektiv presentasjon. Hvordan skal de nyetablert partiene, det var 1 nytt nasjonalt parti i 2020 som jeg representerer, kunne greie å fremme våre demokratiske løsninger og saker? Når det er noen få personer innen nasjonalt mediehus som skal avgjøre hva som er politisk interessant eller relevant?

Det er enkelte lyspunkt og vi jobber tett med lokalaviser som fremmer våre saker og synspunkter, de vil jeg hente frem som ekstraordinære. Der drives det politisk uavhengig presentasjon, og det er svært uheldig at dette ikke gjelder nasjonale medier, spesielt utenfor ring 3 i Oslo.

Industri- og Næringspartiet (INP) jobber i tett dialog med de lokale helsemyndigheter, for å opprettholde de demokratiske verdiene i samfunnet. Det er viktig at alle nasjonale og regionale partier som stiller til Stortingsvalg 2021 får lov å fremme sine saker til potensielle velgere. Dette har helsemyndighetene innsett og vi har etablert gode rutiner, vi har allerede gjennomført vår første nasjonale valgkamp dag, og skal gjenta dette 17. april i mange byer.

Vi gleder oss til å fremme våre saker, demokratiet må overleve pandemien og det går nok bra til slutt, min bønn er bare at redaksjonene er litt mer konsekvent på deres essensielle rolle.

Godt valg 13. september 2021.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte